Sure Bets

Sure Bets zijn sportweddenschappen waarbij je 100% zeker bent dat je winst gaat maken. Dit doe je door handig gebruik te maken van de verschillen in quoteringen (odds) bij de diverse bookmakers. Je loopt op die manier geen enkel risico bij je weddenschap. Welk team er ook wint, hoeveel doelpunten er ook vallen: jij wint in elk geval. Daarmee klinken Sure Bets als het ideale scenario. Er zitten echter heel wat haken en ogen aan Sure Bets, die je winst in rook kunnen doen opgaan.

Wat zijn Sure Bets?

Bij een Sure Bet sluit je een weddenschap af op één en dezelfde wedstrijd, maar dan bij verschillende bookmakers, en op verschillende uitkomsten van het duel. Het doel is hierbij om een totale rekensom te creëren die jou sowieso winst oplevert, ongeacht hoe de wedstrijd verloopt. Je vergelijkt hiervoor de odds, oftewel de quoteringen bij enkele aanbieders. Die kunnen soms behoorlijk verschillen.

We geven een voorbeeld van de verschillen tussen bookmakers aan de hand van de wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht. Het ene wedkantoor biedt een odd van 1.20 wanneer Feyenoord wint. Bij een tweede aanbieder vind je een quotering van 1.40. Duidelijk: jouw inzet op winst van Feyenoord plaats je bij de tweede aanbieder. Daar krijg je meer winst als je het goed voorspelt.

Door ook de beste odds voor een gelijkspel en winst van FC Utrecht te vinden, maak je handig gebruik van de verschillen bij de diverse wedkantoren. Als je dit slim doet, ben je altijd verzekerd van een winst.

Hoe werken Sure Bets?

We laten je zien hoe Sure Bets altijd een winst opleveren. Dat doen we aan de hand van de wedstrijd Ajax – RKC. Je vindt voor dit duel de volgende odds:

Bij aanbieder 1: Voor winst Ajax krijg je een odd van 1.28.
Bij aanbieder 2: Voor een gelijkspel krijg je hier een odd van 8.00.
Bij aanbieder 3: Voor winst RKC is de quotering bij deze aanbieder 16.00.

Vervolgens zetten we €100 in, die we verdelen over de drie weddenschappen. En dat op een manier zodat we altijd winst maken:

  • Als we €80 inzetten op winst van Ajax en dat komt uit, verdienen we €80 x 1.28 = €102,40. Dit is €2,40 meer dan de €100 die we in totaal hebben ingezet, met ook de andere weddenschappen meegerekend.
  • Als we €13 inzetten op een gelijkspel, winnen we €13 x 8.00 = €104,00. Dat is een winst van €4.
  • Zetten we de overige €7 in op winst van RKC, dan krijgen we, als we deze weddenschap winnen, €7 x 16 = €112,00.

Je ziet het: welke uitslag er ook uit de bus komt: jij maakt altijd een winst! Als je het bedrag op de juiste manier verdeelt, is je winst altijd groter dan de €100 die je hebt ingezet.

Hoe vind je Sure Bets?

Maar hoe kom je nu aan deze Sure Bets? Er zijn een aantal hulpmiddelen, die we hieronder met je doornemen.

Sure Bet-calculators

Met een simpele zoekopdracht zijn er op internet diverse Sure Bet-calculators te vinden. Je vult de quoteringen in van de drie weddenschappen die je wilt afsluiten, evenals het bedrag dat je in totaal wilt inzetten. Je krijgt dan meteen te zien hoe je jouw geld het beste kunt verdelen en hoeveel je in elk scenario aan winst maakt. Ook kun je deze calculators gebruiken voor 2-way Sure Bets.

Professionele aanbieders

Er bestaan professionele aanbieders die de hele dag het internet afstruinen op zoek naar Sure Bets. Door middel van een mail of WhatsApp word je onmiddellijk op de hoogte gebracht. Er zijn zowel gratis als betaalde services. Aangezien de winsten niet enorm zijn, moet je dus oppassen dat je niet meer betaalt aan een abonnement dan de winst die je maakt.

Fora

Op het internet bestaan ook speciale fora waar mensen elkaar op de hoogte houden van de laatste Sure Bets. Ook hier geldt dat je meteen zult moeten reageren, en dat mogelijke fouten natuurlijk niet zijn uitgesloten. Je bent bij alle hulpmiddelen niet gegarandeerd van succes, en ook vooral zelf verantwoordelijk voor het maken van keuzes bij het wedden.

Voordelen en nadelen Sure Bets

Sure Bets hebben één groot voordeel: als je deze weddenschap op de juiste manier afsluit, ben je er zeker van dat je winst maakt. Het maakt voor jou totaal niet uit wie de wedstrijd wint. Het enige is dat je bij de ene uitkomst net wat meer winst maakt dan bij de andere uitslag.

Om een interessant bedrag over te houden aan een Sure Bet, zul je wel grote bedragen moeten inzetten. De winstmarges zijn namelijk niet zo groot. Denk ongeveer aan een bedrag van €0,50 tot €4,00 bij een inzet van €100. En gezien de risico’s kan het zomaar zijn dat je een grote inzet in rook ziet opgaan. Je zult nu denken: ‘Hoe kan dat? Met Sure Bets ben je toch verzekerd van de winst?’

Dat is inderdaad zo, maar in de praktijk kunnen er heel wat dingen misgaan. We zetten de belangrijkste nadelen op een rij.

  • Bookmakers hanteren een maximale inzet, die onderling behoorlijk verschilt. Bekijk dus van tevoren goed wat het inzetplafond van elke aanbieder is. Als blijkt dat je bij één bookmaker veel minder kunt inzetten dan je van plan was, dan loopt je hele winstplaatje in de soep.
  • De quoteringen veranderen voortdurend. Daarom zul je meteen moeten toeslaan als zich een Sure Bet voordoet. Meestal heb je slechts een paar minuten de tijd. Je moet je weddenschap bij de diverse bookmakers dus meteen en gelijktijdig indienen. Anders kun je er tegenaan lopen dat een bookmaker de quotering net veranderd heeft en je de winst misloopt. Ook hebben sommige wedkantoren dezelfde eigenaar. Als ze merken dat je dubbel hebt ingezet, mogen ze je inzet ongeldig verklaren.

Strategie en tips bij Sure Bets

Tijd om te gaan kijken naar strategie en een aantal tips bij Sure Bets. Om te beginnen zul je zoals eerder aangegeven gelijktijdig moeten inzetten bij de verschillende bookmakers om te kunnen profiteren van een Sure Bet. Je moet er van tevoren voor zorgen dat je bij al deze bookmakers een account hebt. Ook moet je over genoeg saldo beschikken om meteen in te kunnen zetten.

  • Vaak vind je de Sure Bets bij de wat kleinere evenementen. Bij grote wedstrijden verschillen de odds maar weinig. Je vindt Sure Bets ook vaker bij Over/Under weddenschappen, zoals wedden op het aantal doelpunten of corners in een duel.
  • Een andere tip: speel niet alleen maar met Sure Bets, maar plaats ook andere weddenschappen. Aanbieders zullen er snel achter komen op basis van je inzetpatronen en je inzet ongeldig verklaren. Soms kan je zelfs de toegang tot de site worden geweigerd.
  • Bij het wedden op een voetbaluitslag zijn er drie mogelijkheden: team 1 wint, team 2 wint of het wordt gelijk. We noemen dit dan ook wel een 3-weg (3-way) uitkomst. Je moet drie weddenschappen afsluiten om zeker te zijn van winst. Daarom is het eenvoudiger om op zoek te gaan naar een Over/Under-weddenschap. Bij het wedden op zowel ‘meer dan 4.5 goals’ als ‘minder dan 4.5 goals’ hoef je maar twee weddenschappen af te sluiten. Je kunt dus sneller toeslaan en hebt minder kans op fouten. Daarom zijn ook sporten die geen gelijkspel kennen erg geschikt voor een Sure Bet. Denk aan tennis.

Zijn Sure Bets legaal?

Het plaatsen van Sure Bets is volledig legaal, zolang je de inzetten plaatst bij bookmakers die legaal mogen opereren in Nederland. Aangezien het aantal legale aanbieders in Nederland tegenwoordig groot genoeg is, vind je dus ook vaker een Sure Bet. Ondanks dat zullen bookmakers er alles aan doen om Sure Bets te dwarsbomen, bijvoorbeeld door hun odds aan te passen op basis van de concurrentie en te handhaven tegen sure betters. Loop je tegen de lamp, dan mag je soms alleen nog maar kleine bedragen inzetten of wordt je account geblokkeerd.

Zo zitten er toch heel wat haken en ogen aan Sure Bets, maar de mogelijkheden die het met zich meebrengt spreken bij veel sportwedders logischerwijs erg tot de verbeelding.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie