Danilo Pereira

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Danilo Pereira

Danilo Pereira da Silva is een Braziliaanse spits van beroep. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Feyenoord naar Rangers FC.

  • Danilo speelt momenteel voor Rangers FC
  • In Nederland speelde de spits voor Ajax, FC Twente en Feyenoord
  • In Amsterdam en Rotterdam werd hij landskampioen
  • In eigen land speelde Danilo in de jeugd van vijf verschillende clubs

Clubcarrière

Danilo werd op 7 april 1999 geboren in de Braziliaanse miljoenenstad São Paulo. Net als veel leeftijdsgenoten raakte hij besmet met het voetbalvirus en hij bleek over talent te beschikken. Danilo speelde in eigen land voor de jeugdopleidingen van Portuguesa, Corinthians, Ponte Preta, Vasco da Gama en Santos. In die hoedanigheid speelde de spits zich in de kijker bij Ajax.

Debuut voor Ajax

In september 2017 vertrok Danilo voor twee miljoen euro naar Ajax. De Zuid-Amerikaan begon het avontuur in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. In zijn eerste seizoen, op 25 maart 2018, mocht hij meteen zijn professionele debuut maken in de Jupiler League-wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong AZ (0-1 nederlaag). Zijn eerste doelpunt als professional maakte Danilo op 10 september 2018 namens Jong Ajax tegen diezelfde tegenstander en daarmee werd hij prompt matchwinnaar (0-1 zege).

Danilo speelde uiteindelijk 51 wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League annex Keuken Kampioen Divisie. Met 31 doelpunten was hij behoorlijk op schot voor de Amsterdamse beloften. Logischerwijs verscheen hij daarmee op de radar van trainer Erik ten Hag bij Ajax 1. Op 23 februari 2020 mocht hij als invaller debuteren tegen Heracles Almelo (1-0 nederlaag) om vier dagen later in de Europa League-wedstrijd tegen Getafe zijn basisdebuut op te vrolijken met een treffer. Ajax werd ondanks een 2-1 overwinning uitgeschakeld door de Spanjaarden.

Danilo speelde uiteindelijk twintig officiële wedstrijden voor Ajax 1. Met negen doelpunten en één assist was zijn moyenne fraai, maar daarbij moet worden aangetekend dat hij in totaal zes doelpunten maakte in bekerwedstrijden tegen amateurclubs: twee tegen Barendrecht en vier tegen Excelsior Maassluis. In het seizoen 2021-2022 kroonde Danilo zich daarmee tot topscorer van de TOTO KNVB Beker, al ging de finale tegen PSV met 2-1 verloren.

Verhuurd aan FC Twente

Ajax verhuurde Danilo tussendoor één seizoen aan FC Twente. De Braziliaanse spits beleefde een fantastische eerste seizoenshelft in Enschede door elf keer te scoren, maar in de tweede seizoenshelft liep het aanmerkelijk stroever. Mede dankzij een toch nog sterke eindfase eindigde Danilo het seizoen 2020-2021 op negentien doelpunten in 33 Eredivisie-wedstrijden. Alleen de laatste speelronde ging aan zijn neus voorbij door een late rode kaart tegen RKC Waalwijk.

(Pro Shots)

Kampioen met Feyenoord

In het seizoen 2021-2022 kon Danilo niet aantonen dat hij klaar was voor Ajax 1. Zijn aflopende contract werd om die reden niet verlengd. De Braziliaan werd nadien aan verschillende clubs gelinkt en uiteindelijk koos hij voor een transfervrije overstap naar aartsrivaal Feyenoord. Bij zijn Eredivisie-debuut voor Feyenoord maakte Danilo prompt twee doelpunten tegen Vitesse (2-5 zege). Voor de winterstop kreeg hij vaak de voorkeur, maar in 2023 moest hij een rol achter Santiago Giménez accepteren. Met de Rotterdamse club werd hij meteen landskampioen.

(Pro Shots)

Rangers FC

Danilo besloot na één seizoen te vertrekken bij Feyenoord. In de zomer van 2023 tekende de rechtspoot een driejarig contract bij Rangers FC, waar hij debuteerde met een 1-0 nederlaag bij Kilmarnock. Een week later maakte de aanvaller tegen Livingston (4-0 zege) zijn eerste doelpunt in Schotse dienst.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie