Over / Under weddenschappen

Over / Under weddenschappen


Als je op wat anders wilt wedden dan de winnaars van een wedstrijd kun je eens denken aan de Over / Under weddenschap. Hierbij zet je in op hoeveel goals er in een wedstrijd vallen. Niet door op het exacte aantal doelpunten te wedden, maar door een spelletje Hoger / Lager te spelen. De keuze is aan jou en de opties uitgebreid. In dit artikel leer je wat de Over / Under weddenschap precies is en wat de beste strategieën zijn.

Wat zijn Over / Under weddenschappen?

De Over / Under weddenschap is in de basis vrij simpel. Je zet namelijk in op hoeveel doelpunten je denkt dat er gescoord worden in een wedstrijd. Het mooie aan de Over / Under weddenschap is dat je niet het exacte aantal doelpunten hoeft te voorspellen. Er wordt namelijk een lijn vastgesteld door de bookmaker en jij bepaalt of er Meer dan of Minder gescoord gaat worden.

Achter Over / Under staat meestal een half getal. Zo zie je bij de bookmakers de weddenschappen Over / Under 0.5 tot en met 6.5 staan en alles wat daar tussen zit. De veelgebruikte lijnen zijn 1.5 en 2.5. Je kiest of er meer of minder doelpunten in een wedstrijd worden gescoord dan het getal dat je uitkiest.

Deze bet kan er gek uitzien aangezien er geen halve doelpunten kunnen vallen tijdens een wedstrijd, maar dat is precies de bedoeling. Doordat er halve getallen worden gebruikt is er altijd een uitslag. Er zal namelijk nooit 1,5 of 2,5 keer gescoord worden in een voetbalwedstrijd, dat kan namelijk niet. Zo kom je dus altijd uit op een resultaat van Over of Under.

Hoe werken Over / Under weddenschappen?

Bij deze bet moet je zoals gezegd altijd kiezen uit een getal tussen de 0.5 en de 6.5. Laten we Over / Under 2.5 doelpunten als de basis nemen, dit is namelijk de meest voorkomende variant.

Je kiest als gebruiker of er meer of minder dan 2,5 treffers vallen. Als je voor meer kiest dan moeten er drie of meer doelpunten vallen in een wedstrijd. Als je voor minder kiest, mag er maximaal twee keer gescoord worden omdat je inzet op Under 2.5.

Eigenlijk zet je dus in op de weddenschap ‘Meer of minder dan twee doelpunten’. Omdat de situatie verwarrend kan worden als er precies twee keer wordt gescoord, hebben de bookmakers ervoor gekozen om het te noteren als Meer dan / Minder dan 2.5 doelpunten. Zo kan het niet verkeerd worden begrepen, en kan er over de uitslag geen misverstand ontstaan.

Varianten op Over / Under

De Over / Under 2.5 doelpunten is eigenlijk de standaard weddenschap in deze categorie. Maar er zijn tal van varianten, waarbij je bijvoorbeeld kunt inzetten op Over 4.5 goals, een Under 3.5 en ga zo maar door. Omdat je zelf de keuze kunt maken, kun je altijd een afweging maken tussen de risico’s en mogelijke winst.

Het grote voordeel van met name de Over-weddenschappen is dat je niet afhankelijk bent van één ploeg. Het is niet zo dat alleen de thuisploeg veel moet scoren, maar ook de uitploeg draagt bij aan de uitslag. Dit type weddenschap geldt namelijk voor het gecombineerde totaal aantal goals in de wedstrijd.

Over / Under per team

Bij wedstrijden van teams zoals Ajax, PSV of Feyenoord tegen degradatiekandidaten, zijn de odds meestal vrij laag op bijvoorbeeld de Over 2.5. Het werkt namelijk in jouw voordeel dat niet alleen Ajax deze doelpunten hoeft te maken. Ook als de tegenstander er eentje maakt heb je er wat aan. Daarom houdt de bookmaker de odds over het algemeen wat lager.

Het is bij sommige aanbieders daarom als variant mogelijk om per team te voorspellen, bijvoorbeeld door te wedden op ‘Ajax scoort meer of minder dan 2.5 doelpunten’. Dan gaat het alleen om het aantal doelpunten van Ajax en heb je niks meer aan de treffers van de tegenstander. Hierdoor stijgen de odds, maar wordt de kans voor jou ook kleiner dat het gaat gebeuren. In deze variant kijkt de bookmaker dus alleen naar één van de twee clubs in plaats van allebei.

Nog specifieker wedden kan ook gedaan worden door bijvoorbeeld te wedden op het aantal goals dat in de eerste of tweede helft wordt gemaakt.

Ook de weddenschap over / under het aantal hoekschoppen bestaat, maar deze is in Nederland niet toegestaan.

Strategieën voor Over / Under 2.5 wedden

De weddenschap Over / Under 2.5 is erg populair omdat het gemiddelde aantal doelpunten per professionele voetbalwedstrijd rond de 2.77 ligt. Hier kun je met de weddenschap dus net onder of net boven gaan zitten. Er zijn twee verschillende wedstrategieën die je kan gebruiken.

Inzetten op Under 2.5

Op het moment dat je op Under 2.5 doelpunten wil inzetten. is het niet slim om een ploeg als Bayern München te pakken, aangezien die club vaak scoort. Voor de Under 2.5 doelpunten is het slimmer om naar ploegen te kijken die traditioneel iets teruggetrokkener spelen. Zo kun je denken aan Atlético Madrid of Italiaanse clubs als AC Milan en Internazionale.

Maar ook bij deze ploegen is het natuurlijk geen zekerheid. Op het moment dat Atlético echt in vorm is wint de ploeg de wedstrijden vaak met 1-0 of 2-0, maar als de ploeg uit vorm is vallen er meer treffers, omdat ze dan ook doelpunten incasseren. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de afgelopen wedstrijden, zodat je statistieken gebruikt bij wedden op voetbal. Kijk ook naar wie de tegenstander is. Op het moment dat Atlético tegen het aanvallende Real Sociedad speelt, is het niet altijd slim om te kiezen voor Under 2.5 doelpunten.

Bij de wedstrijden tussen AC Milan en Internazionale lijkt inzetten op Under 2.5 goals wel een slimme keuze. In deze wedstrijd willen beide ploegen vooral niet verliezen. Hierdoor is het houden van de nul de eerste prioriteit en het maken van doelpunten komt later wel. Als je weet dat beide ploegen graag verdedigen en vooral niet willen verliezen, dan lijkt de Under weddenschap een uitstekende optie.

Inzetten op Over 2.5

Bij inzetten op Over 2.5 doelpunten is moet je juist kijken naar een ploeg als Bayern München, die veel aanvalt en scoort. De Beierse ploeg speelt normaal gesproken zeer offensief en de rem gaat er eigenlijk ook nooit op. Of Bayern nu 2-0 of 5-0 voorstaat, de ploeg blijft altijd meer goals willen. Deze twee punten zijn cruciaal voor de Over weddenschap.

Je kunt dus kiezen voor een ploeg hebben die altijd meer wil scoren en vaak de bovenliggende partij is, zoals Bayern München en Paris Saint-Germain. Een andere optie is kijken naar beide teams. Zo is Heerenveen een ploeg in Nederland die graag de aanval zoekt, maar zelf niet vaak meer dan twee keer scoort. Op het moment dat Heerenveen tegen een topclub in Nederland speelt wordt deze weddenschap wel interessant. Want dan heb je twee ploegen die aan willen vallen. Als beide ploegen graag willen scoren, is de kans op veel doelpunten groter en worden deze weddenschappen interessanter. Doe er je voordeel mee!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie