Zorgen om Bellingham: “Wat ik zag maakte me ongerust”

Foto: Zorgen om Bellingham: “Wat ik zag maakte me ongerust”

Jude Bellingham kent tot dusver een bijzonder teleurstellend EK. De Engelsman was namens Real Madrid in bloedvorm, maar namens The Three Lions wil het vooralsnog niet echt vlotten met hem.

Wayne Rooney ziet toenemende frustraties bij Jude Bellingham

In gesprek met The Times is Wayne Rooney erg kritisch op Bellingham. “Toen ik de wedstrijd tussen Engeland en Slovenië zag, concentreerde ik me op Jude Bellingham en Harry Kane om te proberen te begrijpen hoe ze samenwerken. Wat ik zag maakte mij ongerust. De lichaamstaal van Jude vertelde me veel. Drie of vier keer in de eerste helft kon hij zijn frustratie niet verbergen. Hij draaide zich om om naar anderen te kijken en gooide zijn armen omhoog. Dergelijke lichaamstaal stuurt een bepaalde boodschap naar de fans, naar zijn teamgenoten en naar de manager. Ik hoop alleen dat de frustratie niet zover overloopt dat hij een rode kaart krijgt of iets stoms doet en geblesseerd raakt. Tegen Slovenië leek het erop dat hij daar dichtbij was. Er was een moment waarop hij door de verdediging rende, maar werd tegengehouden en over het veld gleed, waarbij hij bijna tegen de reclameborden botste. Frustratie. Maar zoiets is zo dom: je kunt jezelf blesseren. Gedurende het hele toernooi leek het alsof hij te hard zijn best deed, en als je te hard je best doet, neem je beslissingen die je normaal niet neemt”, zegt Rooney.

Al plaatst de oud-topvoetballer ook een kanttekening: “We moeten niet vergeten dat Jude nog maar twintig is. De ervaring zal hem leren dat als het moeilijk is, je gewoon je kalmte moet bewaren en de juiste dingen moet blijven doen. Ik heb ooit in zijn schoenen gestaan. Ik weet dat het moeilijk is. Hij doet me aan mezelf denken in toernooien waarin je zo graag goed wilt presteren. Maar doe geen domme dingen, Jude.”

‘Het is misschien tijd om volwassen te worden’

Tot slot zou Rooney Bellingham graag meer voor de camera willen zien. “Ik heb begrepen dat hij is afgeschermd omdat hij jong is, maar hij heeft 32 interlands en is sinds 2020 international. Het is misschien tijd om volwassen te worden, beslissingen te nemen en te zeggen: ‘Ik moet helpen en spreken in moeilijke tijden.’ Want als Engeland dit EK wint, weet ik zeker dat je hem interviews zult zien doen. Dat zou mijn boodschap aan anderen zijn als ik nu aanvoerder was: dat iedereen samen moet presteren. Omdat ik denk dat Engeland een grote kans heeft om dit EK te winnen, echt waar.”

Bellingham wordt overschat

  • Eens
  • Oneens
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:07
656+
‘Fortuna Sittard bereikt akkoord met Michael Ballack’
09:54
7+
Ancelotti ziet nieuwe Real-ster: “Kan niet anders dan een geschenk zijn”
09:39
53+
‘Wéér Frenkie de Jong-tegenvaller voor Barcelona’
09:24
14+
Mourinho uit frustratie na zege: “Onbegrijpelijk UEFA-besluit”
09:09
178+
‘Van Gelder-rel krijgt staartje’
08:55
67+
Fraaie prijs lonkt voor Santiago Giménez
08:40
367+
‘Ontslag voor Ajax-kop’
08:25
134+
‘Dit is waarom Ajax en Feyenoord voor een buitenlandse trainer kiezen’
08:10
198+
Hendriks doet boekje open over Ajax-tijd en ‘bizarre’ Mislintat-aanstelling
23:46
124+
FIFA voor de rechter gesleept wegens volle speelagenda’s
23:18
207+
Feyenoord verklaart veelbesproken ‘nieuwe’ logo
22:50
137+
Woede na ESPN-lijst met beste voetballers: ‘Pelé speelde zeker golf?’
22:30
143+
Real Madrid presenteert jaarcijfers met recordomzet
22:15
258+
‘Bayern wuift laf United-bod voor De Ligt weg’
21:52
32+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – SK Brann: de Deventenaren zijn terug in Europa
21:50
28+
Officieel: Dallinga gaat bij Bologna spelen
21:30
197+
Vitesse-update: ‘Nog één hindernis te overwinnen’
21:15
169+
‘Feyenoord neemt taai besluit en zwaait doelman uit’
20:45
415+
‘Simons weet waar hij volgend seizoen speelt’
20:34
142+
‘Vijf clubs jagen op handtekening Copa América-ster’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie