‘Zo’n type kom je tegenwoordig niet zo veel meer tegen’

Bayern München is erg blij dat Joshua Zirkzee voor de club uit Zuid-Duitsland speelt. De 18-jarige aanvaller was onlangs erg belangrijk voor de huidige nummer drie van de Bundesliga, hij was als invaller namelijk twee keer trefzeker in zijn eerste twee Bundesliga-duels.

De voetbalwereld maakte in december kennis met Zirkzee. De Nederlander viel tegen SC Freiburg in de 90e minuut in, waarna hij drie minuten later Bayern op voorsprong schoot (1-2). Drie dagen later trad Bayern München aan tegen VFL Wolfsburg. Ook in deze wedstrijd kwam Zirkzee laat binnen de lijnen als invaller en wist hij vijf minuten voor tijd zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te schieten.

Hoofd jeugdopleiding Jochen Sauer is dan ook zeer te spreken over Zirkzee. “Hij is een groot aanvallend talent. Dat is de reden dat we hem twee jaar geleden van Feyenoord naar München hebben gehaald”, vertelt Sauer tegenover Der Kicker. “Hij is een aanvallend type, waarvan je er tegenwoordig niet meer zo veel tegenkomt. Als hij hard blijft werken, kan hij ver komen, ook bij Bayern.”