EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Zitten aan ons plafond’: Programmamakers Eredivisie ten einde raad

Foto: ‘Zitten aan ons plafond’: Programmamakers Eredivisie ten einde raad

De programmamakers van de Eredivisie zitten met de handen in het haar. Door de vele wedstrijden in het komende seizoen wordt het steeds lastiger om het competitieprogramma zonder complicaties rond te krijgen. De uitbreiding van de Champions League en Europa League zijn daar schuldig aan.

Programmamakers Eredivisie ten einde raad

Woensdag wordt het volledige programma van de Eredivisie bekend gemaakt. Het heeft lang geduurd voordat alles in kannen en kruiken was, vertelt Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, aan het Algemeen Dagblad. “Achttien uur hebben achttien computerservers moeten draaien om een speelschema van de Eredivisie te produceren. En wat er toen uitkwam, was nóg niet goed. Wat dat betreft zitten we ook technologisch aan ons plafond.”

De KNVB heeft een aantal bijzondere beslissingen genomen. De 33e speelronde van de Eredivisie wordt op een woensdag gespeeld, wat zou kunnen betekenen dat een club op die dag kampioen wordt. Daarnaast vinden de halve finales van de KNVB-beker in het weekend plaats. Door het toegenomen aantal wedstrijden in de twee belangrijkste Europese competities, heeft de Nederlandse voetbalbond volgend seizoen slechts twee vrije midweekse momenten. Dat waren er voorheen zes. Bij afgelaste op gestaakte wedstrijden kan dit voor problemen gaan zorgen.

Er moet iets veranderen, vindt Bluyssen. De competitiemanager denkt aan een Engels scenario. “Anders kunnen we de voortgang van de competitie niet meer garanderen, met gewenste rustperiodes en zo min mogelijk doordeweekse wedstrijden. Voetballen met kerst? Ik zeg niet dat het moet, maar we moeten het wel over sommige heilige huisjes gaan hebben”, aldus Bluyssen.

De volle agenda gaat komend seizoen voor veel blessures zorgen.

  • Ja, ik ben er bang voor.
  • Nee, komt goed.
327+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie