‘Zirkzee maakt zich op voor terugkeer’

Foto: ‘Zirkzee maakt zich op voor terugkeer’

De kans is aanwezig dat Joshua Zirkzee na een seizoen alweer uit de Serie A vertrekt. De aanvaller staat volgens Sky Sports Deutschland namelijk hoog op het verlanglijstje van Eintracht Frankfurt.

Terugkeer Zirkzee naar Bundesliga

Zirkzee doorliep de jeugdopleidingen van ADO Den Haag en Feyenoord, waarna hij in 2017 de overstap maakte naar Bayern München. Hoewel hij na een aantal jaren wat kansen kreeg in het eerste team van de Duitse topclub, slaagde hij er nooit in om een vaste waarde te worden. Daarom besloot hij om te vertrekken.

Na verhuurperioden bij Parma en RSC Anderlecht maakte hij vorige zomer een definitieve overstap naar Bologna. Het bedrag van 8,5 miljoen euro was voor de Italianen een van de hoogste uit de clubhistorie, maar het leverde hem geen basisplaats op. Vanwege zijn uitstekende concurrentie speelt Zirkzee ook in de Serie A nauwelijks.

De 21-jarige centrumspits zou daarom al na een jaar uit Italië willen vertrekken. Verschillende clubs zouden geïnteresseerd zijn, waaronder Eintracht Frankfurt. Volgens het Duitse medium is de club Zirkzee nooit uit het oog verloren en denkt het dat hij de komende jaren van grote waarde kan zijn.

Hoog doorverkooppercentage

Het is echter de vraag of beide partijen tot een akkoord gaan komen. Naar verluidt dwong Bayern München namelijk een doorverkooppercentage af van maar liefst 50 procent, waardoor Bologna het liefst meer dan 8,5 miljoen euro ontvangt. Onderhandelingen tussen beide clubs zouden voorlopig echter nog niet op het programma staan.

Wat kan Zirkzee het beste doen?

  • Bij Bologna blijven
  • Naar Eintracht Frankfurt vertrekken
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie