“Zij moeten die rotte appels er uitkieperen”

Foto: “Zij moeten die rotte appels er uitkieperen”

Marciano Vink is een voorstander van collectief straffen van voetbalsupporters. Volgens de ESPN-analist is dit de meest efficiënte manier om geweld en wanorde in de voetbalstadions tegen te gaan.

Vink wil collectief straffen om ogen te openen

“Het is toch eigenlijk van de zotten dat er een wedstrijd gespeeld wordt waarin de spelers beschermd moeten worden tegen het publiek?”, zo opent Vink in Voetbalpraat. “Je gaat naar een wedstrijd om voetbal te kijken en je club te supporten. Je hoeft de tegenstander niet te mogen, dat is normaal, daar is rivaliteit ook voor, dat maakt het ook mooi. Dat je echter achter een net moet zitten, omdat je je blijkbaar niet kan gedragen, vind ik heel kwalijk.”

De situatie is weer actueel na de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Vink wil daarom hardere straffen zien. “Bijvoorbeeld: uit een vak dingen gooien, betekent dat de volgende wedstrijd dat hele vak leeg is.” Dat zet iedereen aan het denken. “Want hoe vervelend is het dat je een seizoenkaart koopt, ervan uitgaat dat je bij alle zeventien thuiswedstrijden plus eventueel de beker- en Europese wedstrijden bent en je bent er gewoon niet bij?”

De ESPN-analist stuurt daarmee aan op sociale controle. “Op een gegeven moment gaat dat je enorm irriteren en dan laat je je of naar een ander vak verplaatsen of mensen gaan elkaar corrigeren. Dan hoop ik dat je weer normaal naar een wedstrijd kan kijken zonder netten. De goeden moeten die rotte appels er uiteindelijk uitkieperen. Dan is het heel makkelijk te controleren wie precies wat doet.”

Wint Feyenoord met 2-1 van RKC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie