Zerrouki spreekt zich uit over ‘Feyenoord-transfer’

Foto: Zerrouki spreekt zich uit over ‘Feyenoord-transfer’

Ramiz Zerrouki weet niet of hij in 2023 opnieuw het tenue van FC Twente aantrekt. De in Nederland geboren Algerijn sluit een vertrek niet uit.

In weekblad Voetbal International spreekt Zerrouki klare taal: “Ik vind het geweldig om hier te voetballen, voel de waardering. Ik hou van deze club, van het stadion, dat altijd uitverkocht is. Er is eigenlijk geen reden om weg te gaan. Maar ik weet ook wat ik uiteindelijk wil bereiken en welke stappen ik daarvoor nog moet zetten. Dat kan ergens anders sneller dan hier.”

De Algerijns international legt uit: “Als speler van FC Twente maak je niet makkelijk de sprong naar een stabiele club in een topcompetitie. Met een tussenstap zou dat wel kunnen. Ik voel dat ik groei, dat ik nog niet aan mijn plafond zit. Op termijn kan ik voor een goede club in één van de topvijf-competities van Europa spelen. Daarvoor moet ik keuzes maken, hoe lastig ook.”

Feyenoord zou daarom geen gekke optie zijn, aangezien zij in de winter ook al concreet waren. “We zijn een paar maanden verder, situaties veranderen. Als zij weer willen komen, zal er opnieuw gepraat moeten worden. Voor mij tellen vooral het plan en het vertrouwen van een trainer. Zie ik mij hier een nog betere speler worden? Zo ja, dan kan de rest worden geregeld.”

‘Niet minder’

Zerrouki erkent dat hij een ander type is dan Ibrahim Sangaré en Edson Álvarez. “Nee, maar heel eerlijk: ik vind mezelf niet minder dan die twee. Zij spelen in een team met nog meer kwaliteit om zich heen, het lijkt me dat voetballen dan alleen nog maar makkelijker wordt. Ik zou die positie ook op hun niveau kunnen invullen. Als je mij naast Sangaré zet, ziet hij er natuurlijk veel sterker uit. Maar niet alles draait om fysiek.”

Wint Twente bij Sparta?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan hij een topclub aan?

  • Ja
  • Nee
1026+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie