“Ze wilden me hebben en boden het bedrag dat Feyenoord wilde hebben”

Foto: “Ze wilden me hebben en boden het bedrag dat Feyenoord wilde hebben”

Dirk Kuijt koos in 2006 voor een transfer van Feyenoord naar Liverpool. Toen toenmalig Reds-coach Rafa Benítez de Katwijker belde met de mededeling dat er interesse voor hem was, zei Kuijt dat hij ‘zo nodig nog met de fiets wilde komen’.

Dirk Kuijt ‘voelde zich niet goed’ bij Tottenham Hotspur

Vlak ervoor had Tottenham Hotspur bij monde van trainer Martin Jol en directeur Daniel Levy ook al interesse in Kuijt getoond. “Ze wilden me hebben en boden het bedrag dat Feyenoord wilde hebben. Maar ik voelde me er niet goed bij”, blikt de oud-international terug in de officiële podcast van Liverpool.

“Als ik was vertrokken, zou Feyenoord niet genoeg tijd hebben gehad om een vervanger te halen. Ik dacht ook: als ze me echt wilden, hadden ze eerder moeten komen. Ik besloot niet te gaan en dat was een goed besluit, want een jaar later kreeg ik de kans om voor Liverpool te spelen. Daarmee kwam een droom uit.”

Hattrick in kampioenswedstrijd

Verderop in de podcast blikt Kuijt nog terug op zijn rol in de kampioenswedstrijd met Feyenoord, na zijn comeback in Rotterdam. De rechtspoot scoorde een hattrick, tegen Heracles. “Je kunt eindeloos praten over tactiek en details, maar uiteindelijk heb je altijd een beetje geluk nodig om iets te bereiken. In de eerste kampioenswedstrijd tegen Excelsior speelde ik niet. De weken ervoor was ik mijn plek verloren. Daar was ik niet blij mee, oké dat gebeurt. Vijf minuten voor tijd krijgt mijn vervanger een gele kaart, waardoor hij geschorst was. Dat was de reden dat ik de tweede kampioenswedstrijd wel speelde, anders had het verhaal misschien heel anders gelopen.”

“Na 41 seconden scoorde ik. Het was ongelooflijk, het publiek was zo intens. Er was zo veel emotie in het stadion. Het gevoel toen ik scoorde, was het beste gevoel dat ik ooit gehad heb na een doelpunt. Ik wist niet meer waar ik was, zo blij was ik. Ik draag m’n vader altijd met me mee. Ik voelde dat hij meekeek, dus ik hoop dat hij mijn doelpunten heeft gezien in die laatste wedstrijd.”

Zou Kuijt ook zo goed zijn geworden als hij destijds voor Tottenham had gekozen?

  • Ja
  • Nee
662+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie