Zaterdag, 9 juli 2022

Soccernews

“Zaterdag, 9 juli 2022
Door onze sportredactie

Morgen is het dan eindelijk zover, het moment waar het hele land al wekenlang naartoe leeft. Oranje kan in de wedstrijd tegen Duitsland geschiedenis schrijven. 48 jaar na de wedstrijd in München, die tot een getraumatiseerde generatie leidde, kan Nederland alsnog tegen ons buurland wereldkampioen worden! Bij het slagen van deze missie zal bondscoach Mario Been gelukt zijn wat zijn voorgangers Rinus Michels, Ernst Happel en zijn leermeester Bert van Marwijk niet lukte: de finale van een WK winnen.

De finaleplaats is tamelijk onverwacht, wanneer de resultaten van de voorgaande toernooien in acht genomen worden. Het EK van 2012 werd gewonnen, maar in 2014 eindigde het WK al in de achtste finale. In 2018 werd het WK een voetbalfeest in ons land en bij onze zuiderburen, maar tot resultaat leidde dat niet. Oranje verkeerde in een jarenlange identiteitscrisis en zweefde tussen twee generaties toptalenten, waardoor de kwartfinale het teleurstellende eindstation werd.

Maar nu onder meer Luc Castaignos en Jeffrey Bruma onder leiding van de 32-jarige aanvoerder Leroy Fer hun topvorm gevonden hebben, lijkt geen enkele ploeg meer in staat om Oranje te stoppen. Ierland moest er in de poulefase al aan geloven (als je immers tegen Ierland niet kunt winnen, dan heb je op een WK niets te zoeken), maar vervolgens gingen ook de gerenommeerde ploegen Japan, Rusland en verdedigend wereldkampioen Argentinië over de knie op weg naar de eindstrijd. Zelfs de hitte lijkt geen probleem meer te zijn, waar die op het WK van 1994 nog fataal werd voor Neerlands beste voetballers.

Het hele land zal morgen als één man achter onze jongens staan. De voetbalstadions en pleinen met reusachtige schermen zullen volstromen om Oranje naar de winst te schreeuwen, in de hoop dat niet opnieuw een hartverscheurende nederlaag, al dan niet in de verlenging, volgt. Wij duimen voor Oranje!”

Toekomstmuziek? Misschien, maar een voorproefje van toekomstig Nederlands succes kan deze weken live op televisie gevonden worden. Het EK Onder-19 wordt immers gewoon uitgezonden. Morgen speelt Nederland tegen Oostenrijk om 18 uur. Volg in deze wedstrijd de sterren van morgen. Zij kunnen ons wellicht wél naar een eerste wereldtitel schieten.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie