Xavi Simons ‘uniek’: “Stappie verder dan zijn vader”

Foto: Xavi Simons ‘uniek’: “Stappie verder dan zijn vader”

Xavi Simons was volgens velen wederom de beste op het veld bij PSV, dat met 0-1 van RKC won. Ook Sonny Silooy, die deze week de rapporteur van het Telegraaf Elftal van de Week is, is lyrisch over de negentienjarige middenvelder.

“Xavi Simons was de beste bij PSV”, begint Silooy in de krant. “Die kan dingen op de vierkante meter: dat heb ik nog geen speler zien doen in de competitie. Hij heeft heel veel dreiging, is gevaarlijk in de zestien, is snel, heeft overzicht en zet ook anderen voor het doel. Hij is gewoon een complete voetballer. Ik heb nog tegen z’n vader gespeeld (Regillio, red), die kon héél hard rennen! Maar zijn zoon is een stappie verder, haha.”

In Studio Voetbal was Rafael van der Vaart zondagavond ook al lyrisch over Simons. “Het begint een beetje saai te worden dat het iedere week over hem gaat, maar het is wel lekker als je zo’n speler hebt. Hoe goed kan iemand worden in de toekomst? Bij Xavi Simons druipt alles waar ik enorm blij van word eraf. Hij gaat de wereldtop halen, absoluut.”

Onhoudbaar voor PSV?

Voormalig PSV-voorzitter Jan Reker zei afgelopen week al in de Voetbal International dat het ‘moeilijk zal worden om Simons komende zomer in Eindhoven te houden’. “Makkelijk wordt het niet, verwacht ik, maar als Xavi slim is kiest hij voor zijn ontwikkeling. Hij speelt alles bij PSV, hij wordt hier op handen gedragen en hij is nog erg jong. Je ziet in alles dat hij met heel grote spelers heeft getraind en gespeeld, maar nu teruggaan naar PSG is te vroeg. Dan belandt hij daar eerst weer op de bank..”

Simons is de beste speler van de Eredivisie

  • Eens
  • Oneens
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie