‘Xavi Simons neemt grote beslissing’

Foto: ‘Xavi Simons neemt grote beslissing’

Xavi Simons dreigt PSV al na één seizoen te verlaten. Volgens de Franse sportkrant L’Équipe staat de negentienjarige middenvelder annex aanvaller open voor een nieuw avontuur, maar is Paris Saint-Germain géén optie meer.

‘Streep door PSG, andere club bespreekbaar’

Simons verruilde Paris Saint-Germain vorig jaar zomer voor PSV. De voetballer heeft een clausule opgenomen waardoor hij voor zo’n twaalf miljoen euro terug kan keren naar Parijs, maar volgens de Franse sportkrant maakt hij daar geen gebruik van. Op dit moment is een hereniging in het Parc des Princes uitgesloten.

L’Équipe schrijft dat Simons een nieuw avontuur in het buitenland ziet zitten, maar bij een andere club dan PSG. Dat heeft deels te maken met het zicht op speeltijd. Waar hij bij PSV onder Ruud van Nistelrooij zeker is van een basisplaats, daar is het in Parijs zeer de vraag of veel speelminuten reëel zijn.

Simons zou een PSG-hereniging alléén accepteren als hem bepaalde garanties gedaan worden. Dat is echter niet waarschijnlijk, waardoor de aanvallend ingestelde middenvelder vrijwel zeker kiest tussen PSV óf een andere buitenlandse club.

Tegenover het Eindhovens Dagblad liet Simons zondag weten: “Ik ben blij dat ik hier veel kan spelen en mezelf kan ontwikkelen. En natuurlijk ben ik teleurgesteld (1-1 bij Vitesse, red.): ik wil Champions League spelen en Europa League. En ik wil kampioen worden. Aan het einde van het seizoen zien we wel verder, ik heb nog een contract tot 2027.”

Speelt Oranje met 1-1 gelijk tegen Frankrijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat hij deze zomer al weg bij PSV?

  • Ja
  • Nee
6845+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie