EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Xavi Simons blijft rustig: “Ik kan veel zeggen”

Foto: Xavi Simons blijft rustig: “Ik kan veel zeggen”

Xavi Simons leek tegen Frankrijk de openingstreffer te maken, maar de arbitrage keurde het doelpunt af. Dat was balen voor de aanvallende middenvelder, al zette hij de situatie na afloop al snel in perspectief.

Optreden Xavi voor Oranje

Waar Simons de 1-0 leek te maken, kwam de arbitrage tot de conclusie dat Denzel Dumfries hinderlijk buitenspel stond. “De VAR is de nieuwe technologie van het voetbal. Daar kan je gewoon niets aan doen”, stelt Simons bij de NOS. “Ik kan veel zeggen, maar het gaat niet veranderen. Nu is het doorgaan.”

Hij zag dat Oranje in sommige fases slordig was. “Het kan altijd beter, maar we moeten ook trots zijn op elkaar. Uiteindelijk zijn het details die een wedstrijd kunnen beslissen. Op het moment dat we snel balverlies hadden, was het misschien niet verstandig. Maar ik ben blij dat het team tot het laatste moment heeft gestreden.”

Tegen Frankrijk stond Simons weer eens als aanvallende middenvelder opgesteld en dat beviel hem goed. “Het is de positie waar ik mijn gehele leven heb gespeeld en waar ik mezelf het meest comfortabel voel. En voor mij was het een extra motivatie om in het stadion te spelen waarin ik het gehele seizoen heb gespeeld.”

Spannende laatste speelronde

Ook in het duel met Oostenrijk hoopt Simons op speelminuten. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Frankrijk en Nederland hebben beide namelijk 4 punten, terwijl de aankomende tegenstander op 3 punten staat. Een gelijkspel is kortom voldoende voor minimaal de tweede plek. “Maar we moeten gewoon winnen.”

Moet Simons tegen Oostenrijk in de basis beginnen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie