Xavi in gesprek met Memphis over Atlético-transfer

Foto: Xavi in gesprek met Memphis over Atlético-transfer

Memphis Depay lijkt zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona achter de rug te hebben. De Nederlandse aanvaller verscheen gisteren niet op de training van FC Barcelona. Dat heeft volgens onder andere het Algemeen Dagblad alles te maken met de naderende transfer naar Atlético Madrid.

Depay leek eerder deze maanden nog onderweg naar een andere club. AS Roma, Manchester United en Newcastle United werden genoemd als concrete opties voor onze landgenoot. Bij FC Barcelona blijven leek zijn voorkeur te hebben, maar door de situatie bij Atlético Madrid is daar wellicht verandering in gekomen.

Bij Barcelona speelt de Nederlander tweede viool achter sterspeler Robert Lewandowski. In het team van Diego Simeone, die over het algemeen met twee spitsen speelt, maakt de sterspeler van Oranje meer kans op (wekelijkse) speelminuten.

Depay en de zoektocht naar speelminuten

Volgens het AD betaalt Atlético twee tot drie miljoen euro voor zes maanden-contract van Depay. Ondanks de positieve signalen over een transfer, lijkt Xavi nog altijd te hopen dat Memphis dit seizoen in het Camp Nou-stadion afmaakt.

De trainer gaat nog in gesprek met Memphis om zijn kant van het verhaal te horen. “Ik ga met hem om de tafel zitten. Het moet niet gemakkelijk voor hem zijn”, zei de trainer op de persconferentie. “Het is aan hem of hij wil vertrekken. Ik ben blij met hem. Hij is een positieve jongen. Hij heeft niet veel meegedaan en het is geen makkelijke situatie voor hem. Ik begrijp het als hij wil vertrekken.”

Niet alleen als spits is Depay geen eerste keuze bij Barcelona, ook op de vleugels geeft Xavi eerder de voorkeur aan spelers zoals Raphinha en Ousmane Demélé. Wil Depay de komende maanden al meer minuten maken, lijkt Atlético Madrid de beste optie voor onze landgenoot.

PSV Eindhoven
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 januari 2023 17:52.

Waar speelt Memphis op 1 februari?

  • Atlético Madrid
  • Barcelona
  • Andere club
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie