‘Wout Weghorst naar topclub Eredivisie’

Foto: ‘Wout Weghorst naar topclub Eredivisie’

Deze week kwam naar buiten dat Wout Weghorst na dit seizoen vermoedelijk weer zal vertrekken bij Manchester United. De Engelse grootmacht lijkt de koopoptie op de huurling van Burnley niet te gaan lichte. Wie weet ligt de toekomst van de spits uit Borne wel in de Eredivisie?

‘Wout Weghorst zou niet misstaan bij PSV of Feyenoord’

Zo vinden Mike Verweij en Valentijn Driessen van De Telegraaf dat PSV beter voor Weghorst kan gaan, dan voor de genoemde Tobias Lauritsen van Sparta. “Als je een garantie op doelpunten wil, dan moet je Weghorst halen. Je hebt Luuk de Jong nog en ze willen dan Lauritsen. Ik weet niet wat er dan met De Jong gaat gebeuren, maar als je dan kiest voor een lange spits die kopsterk is en veel kan bewerkstelligen in de zestien, dan zou ik voor Weghorst gaan”, zegt Driessen in de podcast Kick-off.

“Hij was bij AZ al bijna topscorer van Nederland, is inmiddels wel gelouterd en vaste international geworden. Ik denk dat hij niet zou misstaan bij PSV.” Ook zou Feyenoord aan Weghorst kunnen gaan denken als Santiago Giménez vertrekt. “Ik weet niet of hij zelf terug wil naar Nederland. Maar als Feyenoord en PSV de Champions League halen is het natuurlijk geweldig om daarin te verschijnen.”

Weghorst naar Ajax?

Driessen vervolgt: “Het lijkt bij beter en uitdagender voor Weghorst – hij hoeft niet naar het geld te kijken – dan Burnley, Everton of een andere middenmoter in de Premier League.” Collega Verweij ziet Weghorst ook best bij Ajax belanden, gezien Brian Brobbey de enige échte spits zal zijn straks, waar Lorenzo Lucca weer naar Pisa terugkeert in de zomer. “Weghorst verdient inderdaad wat meer dan Lucca, maar hij heeft wel meer scorend vermogen dan Lucca. Ja, ik zou het altijd doen als die kans zich voordoet. Met Berghuis zijn traptechniek denk ik dat Weghorst er 35 maakt in Nederland.”

Zie jij Weghorst komende zomer wel naar de Eredivisie gaan?

  • Ja
  • Nee
7072+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie