Wijnaldum vertelt over Van Gaal en Nederlands elftal

Foto: Wijnaldum vertelt over Van Gaal en Nederlands elftal

Georginio Wijnaldum tekende vorig jaar het contract van zijn leven bij Paris Saint-Germain. De prijs die de middenvelder betaalde voor een jaar op de bank zitten (a negen miljoen euro per seizoen) was echter ook hoog. Louis van Gaal selecteerde de middenvelder niet. In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat Wijnaldum in op zijn WK-droom. 

De afgelopen jaren was Wijnaldum een vaste klant bij Oranje, maar Van Gaal had de oud-middenvelder van onder andere Feyenoord, PSV en Liverpool de afgelopen vier interlands niet nodig. In gesprek met het Algemeen Dagblad is de Nederlander er kort over: “Als ik ergens mee zit, moet ik dat met Van Gaal bespreken en daarna kun je iets naar buiten brengen.”

Georginio Wijnaldum

Daar heeft de middenvelder zijn redenen voor: “Als ik nu dingen ga zeggen, die hij nog niet heeft gehoord, dan is dat niet netjes. We hebben een gesprek gehad, maar mocht ik worden opgeroepen, dan zal er nog een gesprek plaatsvinden.”

In aanloop van zijn presentatie bij AS Roma ging het ook al over Oranje. Tegenover de NOS verklaarde de middenvelder dat een selectieplek voor het WK geen invloed was op zijn keuze voor AS Roma. Wijnaldum kon terugkeren in de Premier League en voor Napoli tekenen, maar ging uiteindelijk voor AS Roma. 

Nederlands elftal

Tijdens zijn presentatie kwam het WK ook voorbij. “Het zal moeilijk worden, het WK is al deze winter. Maar onmogelijk is het niet, voor mij is het belangrijk om goed te beginnen”, zei Wijnaldum destijds. Dat Mourinho hem veel berichten stuurde om hem te overtuigen, zorgde uiteindelijk voor AS Roma als keuze. “Ik voel me hier nu al gewild en gewaardeerd”, stelt Wijnaldum.

De aanwezigheid van José Mourinho in Rome gaf uiteindelijk de doorslag voor Wijnaldum. “Vanaf het moment dat ik met Mourinho had gesproken, wist ik dat ik naar AS Roma wilde. Iedere speler wil onder hem werken en ik ook.”

TIP: Wint Roma van Salernitana? Dan win jij 1.47x je inzet!

Haalt Wijnaldum het WK?

  • Ja
  • Nee
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie