Wijnaldum sneert naar Van Gaal: ‘Blij dat Koeman terugkeert’

Foto: Wijnaldum sneert naar Van Gaal: ‘Blij dat Koeman terugkeert’

Georginio Wijnaldum moet het WK aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder raakte zwaar geblesseerd bij AS Roma en is nog altijd herstellende van de breuk die hij opliep aan zijn scheenbeen. Wijnaldum moet daardoor het eindtoernooi in Qatar laten schieten, maar hoopt daarna onder Ronald Koeman gewoon weer zijn opwachting te kunnen maken voor Oranje.

Opmerkelijk genoeg liet Van Gaal eerder dit jaar Wijnaldum al eens buiten de selectie, omdat de middenvelder ‘niet voldoende geleverd had’ volgens de bondscoach. Een opmerkelijk besluit, gezien Wijnaldum juist wel een productieve speler binnen de selectie was.

Koeman en Van Gaal

Toch heeft dat besluit niet het respect voor Van Gaal ondermijnt bij Wijnaldum. “Ik ben wel blij dat Koeman komt, ja. Met hem heb ik een hele goede band, maar het is niet zo dat ik Van Gaal niet mag, ofzo”, vertelt de middenvelder in gesprek met ESPN. “Ik ben echt open en eerlijk en denk: als je het niet goed doet, moet je ook plaatsmaken voor de volgende.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Desondanks had hij wel op meer krediet gerekend van Van Gaal. “Ik deed het ook wel goed, dat klopt, maar er waren inderdaad mindere wedstrijden. Natuurlijk had ik alleen meer krediet verwacht.” Wijnaldum is dan ook blij dat Koeman straks weer terugkeert als bondscoach al blijft hij tegenspreken dat hij geen goede band heeft met Van Gaal. “Louis zag het anders dan ik, maar het is niet dat ik daarom blij ben dat Koeman terugkeert. Ik heb ook mooie momenten beleefd met Van Gaal.”

Wint Nederland met 0-2 van Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is het ontbreken van Wijnaldum een aderlating voor Oranje?

  • Ja, dat is absoluut een gemis
  • Nee, Oranje heeft genoeg goede alternatieven
1109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie