“Wiegman trainer FC Twente? Eerst maar eens Spakenburg”

Foto: “Wiegman trainer FC Twente? Eerst maar eens Spakenburg”

Leon ten Voorde hoorde met klapperende oren aan hoe enkele coryfeeën suggereerden dat Sarina Wiegman de opvolger van Ron Jans zou moeten worden bij FC Twente na dit seizoen.

“Bij de vrouwen van FC Twente werd lange tijd stukken professioneler gewerkt dan bij de mannen en de voetbalsters draaien tegenwoordig minimaal hetzelfde aantal uren, maar het manoeuvreren in de subtop van de eredivisie is nog altijd een compleet andere tak van sport met een andere dynamiek”, schrijft Ten Voorde in de TC Tubantia.

Credits voor Hélène

“Volgens de NOS-commentatoren Suse van Kleef en Leone Stentler is Wiegman zelfs te groot voor een ploeg als FC Twente, maar bij de publieke omroep slaan ze wel vaker door als het om vrouwenvoetbal gaat. Gelukkig kwam deze week het verstandigste geluid nota bene van een vrouw, tv-presentator Helene Hendriks, die als oud-hockey-hoofdklasse-speelster ook recht van spreken heeft als het om topsport gaat.”

Ten Voorde besluit: “Hendriks noemde de gedachte van Wiegman bij FC Twente bizar. ‘Omdat het niveau van de vrouwen veel lager is. Dat zou hetzelfde zijn als je iemand van het B-elftal plotseling voor het eerste zet.’ Dat heeft niets met stereotypen te maken. FC Twente is geen proeftuin. Laat Wiegman eerst maar eens elders vlieguren gaan maken. Bij Spakenburg of zo.” Momenteel is Wiegman bondscoach van het Engelse vrouwenvoetbalelftal.

FC Volendam
FC Emmen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 maart 2023 18:45.

Wiegman coach FC Twente?

  • Ja
  • Nee
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie