‘Wieffer en Simons in basis Oranje’

Foto: ‘Wieffer en Simons in basis Oranje’

Mats Wieffer en Xavi Simons moeten op vrijdag 24 maart in Parc des Princes in de basis staan als Oranje het opneemt tegen Frankrijk. Dat is de mening van de volgers van SoccerNews.nl. Jullie konden de afgelopen dagen het ideale Oranje-elftal samenstellen en hebben dat massaal gedaan. De stembussen zijn gesloten, dit zijn de resultaten.

Bondscoach Ronald Koeman dankt jou voor je keuzes en neemt het allemaal grondig in overweging als hij volgende week vrijdag zijn selectie bekendmaakt. Het Nederlands elftal speelt binnenkort kwalificatieduels voor het EK 2024. Eerst dus in Parijs op 24 maart tegen Frankrijk en daarna op 27 maart in De Kuip tegen Gibraltar. Nog even geduld en dan weten we hoe goed Koeman naar jou heeft geluisterd.

Koeman schreeuwde bij zijn presentatie van de daken dat hij weer 4-3-3 gaat spelen. Daar zijn we dus ook vanuit gegaan. Koeman wil verder graag op het middenveld met de punt naar achteren spelen. Op elke positie hebben we gevraagd naar jouw favoriet en voor elke positie hadden we minstens drie opties. Omdat Koeman een rechtsbuiten lijkt te zijn vergeten, hebben we een beetje moeten schuiven.

De resultaten zijn er niet minder om. Jij en duizenden anderen hebben gestemd en daar zijn verrassende resultaten uitgekomen. We hebben alle stemmen van Twitter, Facebook en Instagram bij elkaar opgeteld en daar rolde de volgens ons allen op dit moment ideale Oranje-opstelling uit. Op basis van de stemmen zijn we ook tot een Oranje-selectie van 23 spelers gekomen: 3 doelmannen en elke positie dubbel bezet.

Keepers Oranje

We beginnen uiteraard met de keepers. De laatste jaren is dat altijd lastig kiezen, maar op dit moment is de keuze makkelijk. Jasper Cillessen is met groot verschil van stemmen de eerste keeper. Van alle beschikbare keepers is hij op dit moment het beste in vorm en daarnaast was hij in het verleden al de vaste keeper van Koeman in diens eerste periode als bondscoach.

Andries Noppert mag het na zijn geweldige WK nog een keer laten zien bij Oranje en gaat mee als tweede keeper. We zijn daarnaast met z’n allen erg benieuwd naar die 20-jarige doelman van Anderlecht. Bart Verbruggen gaat daarom ten koste van Mark Flekken mee naar Frankrijk.

Verdedigers Oranje

Matthijs de Ligt gaat niet mee met Koeman. De meeste stemmen kwamen binnen voor zijn uitstekende wedstrijd tegen PSG, dus wellicht is de mening van de Nederlandse voetbalvolgers nu veranderd. De Ligt is slachtoffer geworden van de moordende concurrentie op de linker centrale verdedigerspositie. Virgil van Dijk en Nathan Aké zijn wel opgenomen in de selectie. Wellicht kan De Ligt nog mee als rechter centrale verdediger (al was dat in het verleden een ramp), of Aké kan mee als linksback. We kozen met z’n allen hier nu voor, maar wie weet ziet Koeman het wel zitten in De Ligt op aan de rechter binnenkant of Aké als linksback.

In ieder geval profiteren nu Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman. Zij gaan debuteren in de Oranje-selectie als back-ups van Jurriën Timber en Tyrell Malacia. Op rechtsback is er geen twijfel. Denzel Dumfries is de nummer één en Jeremie Frimpong diens eerste wissel.

Middenvelders Oranje

Met een verschil van een paar honderd stemmen krijgt Mats Wieffer een basisplaats in Oranje. Marten de Roon moet genoegen nemen met een plaats op de bank. Koeman koos in zijn eerste bondscoach-periode voor het middenveldtrio Wijnaldum-De Roon-De Jong. De SoccerNews.nl-lezers willen graag het trio Wijnaldum-Wieffer-De Jong zien. Koeman noteert.

Wieffer wist nipt De Roon achter zich te laten.

Aanvallers Oranje

De rechtsbuitenpositie blijft een lastige. We zijn met z’n allen benieuwd wie Koeman daar gaat posteren. Xavi Simons heeft nu onze voorkeur. De PSV’er is in bloedvorm en kreeg dus ook veel meer stemmen dan Steven Berghuis en Noa Lang. In de spits krijgt Wout Weghorst een kans. De aanvaller is opgebloeid bij Manchester United en we denken dat hij een zelfde aanjagersrol ook in Oranje kan tonen. Cody Gakpo is uiteraard ook zeker van een basisplaats. Hij is dé man on fire op dit moment en gaat vanaf links voor gevaar zorgen tegen Frankrijk. Memphis Depay, Brian Brobbey en Berghuis moeten, al dan niet mokkend, plaatsnemen naast Koeman op de bank. Wellicht zorgt het nieuwe Oranje voor veranderingen in de toekomst, maar hier gaan wij op dit moment voor.

Wie kies jij als rechtsbuiten voor Oranje?

Geplaatst door SoccerNews.nl op Dinsdag 7 maart 2023

Opstelling Oranje

Cillessen; Dumfries, Timber, Van Dijk, Malacia; Wijnaldum, Wieffer, De Jong; Simons, Weghorst, Gakpo.

Selectie Oranje

Keepers:
Jasper Cillessen, Andries Noppert, Bart Verbruggen.

Verdedigers:
Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Jurriën Timber, Lutsharel Geertruida, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Tyrell Malacia, Quilindschy Hartman.

Middenvelders:
Mats Wieffer, Marten de Roon, Georginio Wijnaldum, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Joey Veerman.

Aanvallers:
Xavi Simons, Steven Berghuis, Wout Weghorst, Brian Brobbey, Cody Gakpo, Memphis Depay.

Stembussen gaan snel weer open

We begrijpen dat je het misschien niet helemaal eens bent met dit ideale elftal en deze selectie van Oranje. We hebben zoveel mogelijk in lijn met Koeman proberen te denken, maar het is vlak voor zijn nieuwe periode als bondscoach nog een beetje gissen wat hij in gedachten heeft. We moesten daardoor keuzes maken voor de verschillende posities, waardoor de keuzevrijheid van jou wat minder is geworden.

Zodra we de contouren van het nieuwe Oranje hebben ontdekt weten we met z’n allen beter welke speler voor welke positie in aanmerking komt en kunnen we een nog betere Oranje-elftal en selectie samenstellen. De stembussen zullen dus snel weer opengaan voor de volgende ronde. Koeman zal weer de eerste zijn die de uitkomsten op zijn bureau krijgt.

France
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 20:43.

Zijn Wieffer en Simons klaar voor de Oranje-basis?

  • Ja, allebei
  • Alleen Wieffer
  • Alleen Simons
  • Nee, voor allebei nog te vroeg
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie