Wesley Sneijder veegt vloer aan met Ajacieden

Foto: Wesley Sneijder veegt vloer aan met Ajacieden

Met een gelijkspel (1-1) kreeg Ajax eigenlijk meer dan het had verdiend in De Klassieker tegen Feyenoord. En Wesley Sneijder schrok afgelopen zondagmiddag van het spel van de Amsterdammers, zijn voormalige werkgever. Meerdere Ajacieden zakten door het ijs, aldus de recordinternational van het Nederlands elftal…

Bij Veronica Offside begint de oud-voetballer van onder meer Real Madrid en Internazionale zijn analyse: “Slecht. Een woord: slecht. Eigenlijk ook wel iets wat we verwacht hadden. Ik heb geen fatsoenlijke opbouw gezien. Dan kreeg Edson Álvarez de bal, maar die was met een soort salsa-les bezig. Allemaal drukke bewegingen voor hij in ging spelen.”

Sneijder was ook totaal niet onder de indruk van Jorge Sánchez en Calvin Bassey: “Dat zijn echt de twee allerslechtste backs van de top 8 van de Eredivisie. En daarna moet het middenveld nog aan de bal komen. Die wilden alleen alle drie de bal niet hebben. Waarom? Omdat ze niet in vorm zijn. ze gingen verstoppertje spelen. Al was het in geval van Steven Berghuis ook wel begrijpelijk. Hij was ook nog eens twee weken weggeweest door ziekte. En dan zo’n beladen wedstrijd. Alles ging mis.”

Na afloop van De Klassieker haalde Steven Berghuis uit naar René van der Gijp en het AD: “Hij had achteraf ook wel een punt. Het is logisch dat erover gesproken is, maar je moet wel nadenken voor je bepaalde dingen zegt. Spreekkoren? Uitfluiten? Lekker belangrijk. Het gaat om de dingen eromheen. Dat hij doodsbedreigingen krijgt, tot aan zijn familie, vreselijk. We wisten allemaal wat er aan de hand was, maar hebben het ook groter gemaakt.”

Ontslag Alfred Schreuder?

Trainer Alfred Schreuder staat onder druk en zou weleens ontslagen kunnen worden… “Je vraagt je af hoelang hij nog de tijd heeft. Het lijkt wel alsof er niemand de knoop kan, mag of wil hakken. Ze staan vijfde, hè. We hebben het over Ajax. Er zal intern over gesproken zijn, maar wie gaat het doen? Hij heeft ook materiaal om in Nederland bovenaan te staan. Je moet je spelers wel op de juiste manier gebruiken. Keuzes maken, managen. Dat moet hij doen, maar doet hij niet. Daardoor staan ze vijfde. Die man steekt zijn ziel en zaligheid in Ajax, maar het gaat bergafwaarts. Het gaat een zware dobber worden.”

Wordt Ajax alsnog landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
305+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:11
31+
Belangrijke update Fabrizio Romano over Arne Slot
17:00
23+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
16:48
39+
‘Transferstrijd tussen Ajax en PSV’
16:30
21+
Dit zijn de beste teamgenoten ooit van Van der Gijp en Kieft
16:09
48+
Spaan sneert naar Nederlandse top: “Daar scouten ze beter dan bij ons”
15:48
388+
‘Kroes neemt meteen nieuwe trainer mee bij Ajax-terugkeer’
15:31
25+
UEFA kiest Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter bij EK
15:11
350+
‘Promes speelt vies spelletje in Dubai’
14:51
106+
FC Twente slijpt de messen: “We hebben nog niets”
14:36
269+
Woeste Ten Hag haalt uit én reageert op Antony-schandaal
14:22
110+
Hélène Hendriks reageert op harde kritiek
14:07
219+
‘Robin van Persie nadert akkoord met Eredivisionist’
13:50
130+
Driessen: “Dat moet Slot he-le-maal niet zeggen”
13:35
2465+
‘Stop ermee, Bas Nijhuis’
13:20
128+
Aangifte tegen Johan Derksen
13:04
466+
‘Ajax, PSV én AZ azen op Eredivisie-spits’
12:48
132+
‘Go Ahead Eagles wil shoppen bij Feyenoord’
12:33
264+
Bijlow laat zich uit over EK met Oranje en concurrent Wellenreuther
12:16
810+
Grootse Ajax-terugkeer ‘off the record al aan aantal mensen verklapt’
12:00
3736+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie