WESLEY SNEIJDER over AJAX, INTER en TEN HAG | SN Exclusive

Foto: WESLEY SNEIJDER over AJAX, INTER en TEN HAG | SN Exclusive

Wesley Sneijder heeft altijd en overal een uitgesproken mening en die etaleert hij dit keer in gesprek met Anouk Hoogendijk in een speciale SN Exclusive. De onderwerpen die besproken worden zijn onder meer: de oud-voetballer zelf, de situatie bij Ajax, Internazionale in de Champions League-finale én zelfs (eventjes) de Turkse presidentsverkiezingen!

Wesley Sneijder maakt gehakt van Ajax-beleid

Het gaat niet goed met Ajax en op een gegeven moment besloot Sneijder zelfs in de pen te kruipen. Hij stuurde zijn voormalige werkgever een brief om te polsen of hij niet wat voor de Amsterdammers kon betekenen, maar er kwam geen antwoord. “Dat was absoluut geen rare brief”, zegt de voormalige nummer 10 tegen Anouk Hoogendijk. “Dat is via de raad van commissarissen gegaan, maar die is uiteengevallen. Dat is allemaal heel hectisch geweest. Ik heb er uiteindelijk geen reactie op gekregen, maar dat is hun goed rechts. Als ze dat niet willen, willen ze het niet.”

“Maar dan had ik wel gehoopt dat ze het beter zouden managen”, gaat Sneijder verder. “Daarom doet het nog meer pijn. Ajax is wel mijn club, ondanks dat veel mensen denken dat dat niet zo is. Het gaat mij aan mijn hart dat het zo slecht gaat nu, op dit moment. Niet alleen sportief, want dat kun je nog wel rechtzetten. Maar ook het beleid, er klopt niks meer van. Wat ze in de afgelopen jaren hebben opgebouwd, is in één jaar finaal naar beneden gehaald.”

Internazionale

In de bovenstaande video wijst Sneijder een Eredivisie-aanwinst aan voor Ajax en noemt hij zijn ideale trainer voor de Amsterdammers, al is die niet beschikbaar. Daarnaast komt de Champions League-finale ter sprake: Inter tegen Manchester City. De Nerazzurri bezorgen hem nog steeds een speciaal gevoel: “Als ik daar kom voelt het als thuiskomen. Hoe je er nog steeds gewaardeerd wordt, en onthaald wordt als een held. Dat zijn unieke momenten.”

SN Exclusive

SN Exclusive is eigenlijk een klein voorschotje op een videoserie die eraan komt: SN Deep, waarin Anouk Hoogendijk namens SoccerNews.nl een prominente gast uit de voetballerij de hemd van het lijf vraagt. Ben jij benieuwd naar de eerste aflevering? Hou deze pagina dan goed in de gaten!

Wint Inter de Champions League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vind jij ook dat er niets klopt van het beleid van Ajax?

  • Ik wel
  • Ik niet
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie