Weghorst trefzeker bij rentree Besiktas na heroïsch WK-optreden

Wout Weghorst heeft zich bij zijn rentree voor Besiktas direct laten gelden. Woensdagavond vond hij het net in het bekerduel met Sanliurfaspor. Wederom deed de spits dat als invaller vlak voor tijd.

Twaalf dagen geleden zette Weghorst de WK-kwartfinale tussen Nederland en Argentinië volledig op zijn kop. Als invaller maakte hij met twee treffers een 2-0 achterstand goed, waarvan de ingestudeerde vrije trap in de elfde minuut van de blessuretijd een heroïsche status opleverde. Hij meldde zich onlangs weer in Istanbul bij zijn club Besiktas. Vanavond maakte hij zijn rentree in het bekertreffen met Sanliurfaspor, dat uitkomt op het derde niveau in Turkije.

Het kleine duimpje kwam binnen het kwartier zeer verrassend 0-2 voor. Besiktas-coach Senol Günes greep al na een half uur in door Dele Alli en oud-PSV’er Atiba Hutchinson naar de kant te halen. Na rust kwam ook Weghorst binnen de lijnen. Halverwege de tweede helft bogen De Zwarte Adelaars het duel in een paar minuten om. Cenk Tosun was daarbij verantwoordelijk voor zowel de 1-2 als 2-2, even later zette George-Kévin Nkoudou de topclub op voorsprong.

Weer een late goal voor Weghorst

Het slotakkoord was echter voor Weghorst. Vijf minuten voor tijd trof de Oranje-spits doel door buiten het strafschopgebied met een bekeken schuiver toe te slaan. Hierdoor viel de wedstrijd definitief in het slot. Zo kwam Besiktas met de schrik vrij na een dramatische eerste helft en bekert het verder middels de 4-2 zege.

Verwacht je nog veel goals van Weghorst dit seizoen?