Weghorst gekraakt: “Zal heel populair zijn bij ploeggenoten”

Foto: Weghorst gekraakt: “Zal heel populair zijn bij ploeggenoten”

Hoewel Wout Weghorst onder Erik ten Hag veelal kan rekenen op een basisplaats bij Manchester United is niet iedereen even enthousiast over de prestaties van de aanvaller. Sky Sports-analist en voormalig United-verdediger Gary Neville is niet te spreken over de statistieken van de Oranje-international.

 Weghorst scoorde sinds zijn komst naar de Mancunians nog maar één keer in tien officiële wedstrijden. Ook tegen Leicester City lukte het de spits niet om te scoren. Neville was bij Sky Sports dan ook kritisch op de Nederlander. “Kijk nou. Weghorst ligt daar verslagen op zijn rug. Give me a break“, waarmee hij doelde op Weghorst die er verslagen bij lag na weer een gemiste kans.

“Er waren een paar situaties waarin Weghorst zich had kunnen onderscheiden”, stelde Neville die vervolgens wees naar zijn collega-analisten en voormalig topspitsen Jimmy Floyd Hasselbaink en Robbie Keane. “Zij waren heel sterk in het afronden van hun kansen. Ik ben benieuwd naar wat zij van Weghorst vinden. Ik snap niet waarom het hem niet lukt om te scoren.”

“Maar als Weghorst al zijn kansen ook zou afmaken en meer dan twintig doelpunten per seizoen zou maken, dan was hij in januari ook niet beschikbaar om op huurbasis aan te trekken”, vervolgde Neville cynisch zijn betoog over Weghorst. “Hij werkt hard voor het team, hij zal heel populair zijn bij ploeggenoten, maar je moet het ook laten zien in het strafschopgebied. Zeker in de grote wedstrijden.”

Scoort Weghorst tegen FC Barcelona?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Weghorst wel goed genoeg voor het niveau van Manchester United?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
655+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie