‘Weghorst bewijst zichzelf slechte dienst in Manchester’

Foto: ‘Weghorst bewijst zichzelf slechte dienst in Manchester’

Wout Weghorst speelde gisteren wederom vanaf de aftrap mee bij Manchester United. Dit keer maakte de spits uit Borne echter eens géén goede indruk, ook al won zijn ploeg met 2-0 van Nottingham Forrest in de ELF Cup.

Weghorst werd na iets meer dan een uur spelen gewisseld en was volgens The Manchester Evening News dissonant bij een verder prima United. Hij kreeg een 5 op rapport. “Hij wist een onzichtbare eerste helft bijna te verbloemen met een goede kopbal die op de paal belandde”, doelt het lokale medium op een grote kans in de blessuretijd van de eerste helft. De Oranje-international had tot overmaat van ramp de nodige pech. “Hij had een penalty moeten krijgen toen Remo Freuler zijn scheenbeen meenam in een duel.”

Anthony Martial verving Weghorst; de Fransman deed het een stuk beter en krijgt een 7 op rapport. “Hij had een klein beetje geluk met de manier waarop de bal voor zijn voeten terechtkwam, maar de afronding was prima.” Het zou daardoor heel goed kunnen dat Martial komend weekend de voorkeur krijgt boven Weghorst voor het Premier League-duel met Crystal Palace.

Overigens wordt trainer Erik ten Hag zelf beloond met een 7. “Het is terecht dat hij Rashford rust gaf, maar hij heeft wel een risico genomen met Casemiro. Al met al een prima overwinning en het moraal is weer verhoogd door de twaalfde gewonnen thuiswedstrijd op rij.”

Op naar de finale

In de finale van de EFL Cup gaat Manchester het opnemen tegen Newcastle United. Sky Sports blikt vooruit: “Erik ten Hag heeft nu de kans om een eerste stuk zilverwerk te claimen in zijn debuutseizoen bij de club, waarmee een einde zou komen aan een periode van zes jaar zonder prijs.”

Bij The Telegraph is men lyrisch over de vooruitgang onder Ten Hag op Old Trafford. “Vorig jaar rond deze tijd was de stemming bij United bijzonder giftig. De club was bezig aan zijn derde manager van het jaar, uitgeschakeld in alle bekercompetities en er werd regelmatig hopeloos verloren in de Premier League. De ommekeer in acht maanden onder Erik ten Hag is dan ook verrassend. Hoewel er nog een lange weg te gaan is voordat iemand met enige overtuiging kan zeggen dat United terug is, heeft de Nederlander geen tijd verspild om de club weer in de strijd te brengen.”

Wie start komend weekend, denk jij?

  • Weghorst
  • Martial
687+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie