Waterman: “Van Gaal ging uit zijn plaat tegen mij”

Foto: Waterman: “Van Gaal ging uit zijn plaat tegen mij”

Louis van Gaal en het Nederlands elftal baarde opzien door de hoeveelheid moeite er in de penalty’s gestoken word. De doelmannen vliegen naar de hoeken tijdens de trianingen om de ballen van elf meter tegen te houden. Er is zelfs een onderzoeker ingeschakeld om het te optimaliseren. Boy Waterman, die bij AZ met Van Gaal werkte, ziet het met een glimlach aan. 

Strafschoppen zijn onder Van Gaal (en Frans Hoek, zijn vaste keeperstrainer) een dingetje. “Ik zat net bij AZ en ik kreeg een penalty tegen, ik ging de verkeerde kant op”, zei Waterman tegen PSV TV.De afgelopen week was te zien dat hij traint op penalty’s, hij wil niet dat keepers gokken. Die wedstrijd wonnen we met 4-1, maar Van Gaal ging helemaal uit zijn plaat tegen mij: ‘Godverdomme Waterman, het is geen casino.'”

Louis van Gaal

Van Gaal doet er alles aan om zijn spelers te motiveren, maar neemt iedereen óók in bescherming. “Ik zat echt net bij AZ, het ging goed en toen zei hij: ‘Ik weet niet of je al getekend hebt, maar anders zorg ik ervoor dat je niet tekent’. Omdat hij super eerlijk is in je gezicht, maar naar buiten toe zal hij je altijd beschermen.”

Dat zorgt er echter niet voor dat spelers Van Gaal niet mogen. In tegendeel zelfs. “Op een gegeven moment kwam ik er bij hem naast te staan. Meestal heb je dan een wrok tegen een trainer, maar bij hem heb ik dat niet, omdat hij altijd eerlijk is geweest. Hij dwingt respect af en is altijd oprecht geïnteresseerd.”

TIP: Wint PSV van Zürich? Pak 1.75x je inzet! 

 

Van Gaal pakt het op de juiste manier aan

  • Ja
  • Nee
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie