Wat Feyenoord volgens Slot van Argentinië kan leren

Foto: Wat Feyenoord volgens Slot van Argentinië kan leren

Feyenoord-coach Arne Slot hoopte dat Argentinië het wereldkampioenschap in Qatar zou winnen en de trainer werd op zijn wenken bediend. Maar… kan hij in De Kuip ook nog iets met de spelopvatting van La Albiceleste? Het antwoord is een volmondig ‘ja’!

Het blijkt zelfs dat Slot er al mee aan de slag is gegaan. In het Algemeen Dagblad vertelt hij namelijk: “Er zijn weinig dingen van het WK die je als trainer nog kunt gebruiken. Maar hoe de Argentijnen verdedigden, dat was wel hét voorbeeld hoe je dat moet doen. Die beelden heb ik al gebruikt bij Feyenoord.”

“Maar ook de tactiek van Scaloni”, voegt de oefenmeester daaraan toe. “Hij bracht Messi voortdurend heel nadrukkelijk in een goede positie. Dat heeft hij niet verzonnen, dat deed Luis Enrique bij Barcelona natuurlijk ook. Met Ivan Rakitic achter Messi en Sergio Busquets als verdedigende middenvelder in de buurt. Dan werd de linksback van de tegenstander altijd opgevangen door de rechtshalf van Barcelona.”

Bruggetje naar Feyenoord

Scaloni deed dat met Rodrigo De Paul aan de rechterkant, zag Slot: “En hij liet spits Julián Álvarez bijna als een aanvallende middenvelder spelen. En Alexis Mac Allister als loper op het middenveld. De Argentijnen hadden al veel succes, maar voor het toernooi viel Giovani Lo Celso, een belangrijke speler voor die ploeg, weg. En toen moest de bondscoach toch weer gaan puzzelen. Dat is een beetje een bruggetje naar Feyenoord (door de blessures van Gernot Trauner en Quinten Timber, red.).”

Wint Feyenoord in de Galgenwaard?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Argentinië een goed voorbeeld?

  • Vind ik wel
  • Alsjeblieft niet
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie