EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Waarschuwing voor Oranje: “Hij is het niet verleerd”

Foto: Waarschuwing voor Oranje: “Hij is het niet verleerd”

Het Oranje-middenveld kan de borst natmaken vrijdag in het EK-treffen met Frankrijk. N’Golo Kanté is terug bij Les Bleus, en Theo Janssen zag maandagavond tegen Oostenrijk (0-1) de controleur uitstekend spelen.

N’Golo Kanté maakte veel indruk bij Nederland-tegenstander Frankrijk

Kanté stapte vorig jaar over van Chelsea naar het Saudische Al-Ittihad en verdween uit beeld. Vlak voor het EK haalde bondscoach Didier Deschamps de 33-jarige Parijzenaar terug bij de nationale ploeg, en daar zal hij zeker geen spijt van hebben gehad. “Hij is het niet verleerd”, concludeerde Janssen bij NOS Studio Fußball. “We kennen hem allemaal van het doordekken, dat hij overal tussen zit. Hij heeft een geweldige timing wanneer hij naar voren moet stappen, maar hij gaat ook nog eens een keertje acties maken”, doelde de voormalig middenvelder op een fraaie actie van Kanté in de 66ste minuut. “Dat was een actie die je normaal gesproken verwacht van een buitenspeler, maar dat doet hij nu ook ineens.”

Hele goede wedstrijd tegen Oostenrijk

“Ik weet niet wat hij in Saudi-Arabië heeft gedaan, maar hij heeft daar niet alleen maar geld binnen geharkt. Hij heeft ook nog wat voetballen gedaan”, vervolgde het Vitesse-icoon over Kanté. “Hij geeft een heerlijk balletje op de juiste snelheid waar een grote kans uitkomt. In de 85ste minuut trekt hij er nog een sprint uit en voorkomt hij een grote kans van Oostenrijk. Je kan wel zeggen dat hij echt een hele goede wedstrijd gespeeld heeft.”

Het zijn maar een paar voorbeelden van goede acties van Kanté, volgens Janssen had hij er nog veel meer kunnen laten zien. “Je had er uiteindelijk nog tien, vijftien kunnen laten zien. Maar ik vond hem echt de beste man van het veld”, klinkt het vol lof.

Is Kanté veel beter dan de Oranje-middenvelders?

  • Ja, natuurlijk
  • Echt niet
242+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie