Waarom Ajax AZ niet als voorbeeld ziet

Foto: Waarom Ajax AZ niet als voorbeeld ziet

Zou Ajax er niet goed aan doen om wat meer als AZ te worden? Om wat meer op eigen kweek te varen in plaats van op dure aankopen? Binnen de Johan Cruijff ArenA voelt men hier maar heel erg weinig (zo niet niks) voor, schrijft het Algemeen Dagblad op vrijdag.

Ajax wil AZ niet achterna

De Amsterdammers spelen volgend seizoen vrijwel zeker in de Europa League of zelfs de Conference League, en dus niet op het allerhoogste niveau. De bovengenoemde krant haakt daarop in: “De denkfout die niet gemaakt mag worden, is dat Europese ‘degradatie’ reden is om meer op eigen kweek te varen. Niet het nieuwe decor is daarvoor leidend, maar de doelen die Ajax had en houdt: de landstitel en de poulefase van de koningsklasse. Daar baseert Mislintat (Sven Mislintat, technisch directeur, red.) zijn metamorfoseplannen op en van daaruit bekijkt hij ook hoe talenten kunnen instromen.”

Dat betekent meteen dat het ‘Ajax-gehalte’ in de nieuwe groep zal tegenvallen… “Dat lijkt wellicht zo, omdat dit seizoen veel aankopen zonder succes werden ingepast. Ook AZ, dat meer ‘op collectief’ opleidt en de Youth League won, bepaalt die perceptie een beetje. Binnen Ajax wijst men echter op het geringe aantal AZ-exponenten in de Europese (sub-)top en op de eigen selectie waarin meer zelfopgeleide spelers lopen.”

Daarover zijn ze in de ArenA klaarblijkelijk nog best tevreden: “Ook richting het komende seizoen. Mislintat weet echter ook dat hij talenten nog veel meer tot bloei kan laten komen, bijvoorbeeld door ze meer te omringen met gelouterde Nederlandse steunpilaren.”

AZ juist wel een voorbeeld?

  • Ja…
  • Nee
364+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie