Vuurpijl Karlsson bezorgt stroef AZ zege

AZ heeft zaterdagavond voor minimaal een dag de tweede plaats overgenomen van Ajax. De Alkmaarders boekten in eigen stadion een moeizame overwinning op FC Groningen: 1-0.

AZ boekte afgelopen dinsdag een schitterende overwinning in de Conference League: 1-2 bij SS Lazio. Komende donderdag staan beide clubs opnieuw tegenover elkaar, maar tussendoor stond nog de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op het programma. De start van de Alkmaarders was voortreffelijk te noemen: Jesper Karlsson schoot de bal al na vier minuten schitterend tegen de touwen.

FC Groningen had in de beginfase weinig te vertellen, maar gaandeweg de tweede helft werden de bezoekers regelmatig gevaarlijk. Zo had Elvis Manu de pech dat zijn inzet via een AZ-verdediger op de buitenkant van de paal plofte en doelman Mathew Ryan redde vlak voor rust op een nieuwe inzet van de spits van de Trots van het Noorden. Tussendoor deelden de bezoekers meer speldenprikjes uit.

De tweede helft verliep behoorlijk stroef. In de 69ste minuut kreeg AZ nog wel dé kans om er 2-0 van te maken, maar Sven Mijnans slaagde er op aangeven van Djordje Mihailovic niet in om de wedstrijd te beslissen. De oud-Spartaan faalde oog in oog met doelman Michael Verrips, die zijn team op de been hield.

Scoreverloop: 1-0 (4′) J. Karlsson