Vriends vertrekt bij Sparta: “Mooie mogelijkheid”

Foto: Vriends vertrekt bij Sparta: “Mooie mogelijkheid”

Bart Vriends gaat Sparta na acht jaar verlaten. De 33-jarige verdediger gaat een buitenlands avontuur aan en heeft op de clubsite van Sparta tekst en uitleg gegeven over zijn vertrek uit Rotterdam.

Vriends

Vriends was maandag al afwezig op de training van Sparta, omdat de verdediger bezig was om zijn buitenlandse transfer af te ronden. De routinier kon deze week nog transfervrij vertrekken, omdat zijn contract op 1 juli automatisch met een jaar verlengd zou worden. Waar Vriends gaat tekenen is vooralsnog niet bekend, die na acht jaar en 215 officiële duels afscheid neemt van Sparta.

“Ik was met de club in gesprek om langer te blijven en stond daar ook voor open, maar ik heb altijd de wens gehad om een avontuur buiten de grenzen aan te gaan. Daar kwam nu een mooie mogelijkheid, die ik moest grijpen”, verklaart Vriends zijn vertrek bij Sparta op de clubsite van de Rotterdamse voetbalclub.

“M’n periode bij Sparta was onvergetelijk, afscheid nemen valt zwaar en ik ga het zeker missen”, stelt de ervaren verdediger. “Dat komt door alle mensen die bij de club betrokken zijn, van de spelers, staf, organisatie en supporters, die me overal in de stad aanspreken. Ik vind het mooi dat ik merk dat het me gegund wordt en ik zal Sparta zeker blijven volgen.” Technisch directeur Nijkamp had Vriends graag gehouden, maar toont ook begrip voor het besluit. “We hadden hem heel graag langer gehouden, maar begrijpen dat hij deze stap graag wil maken, wij willen hem dan ook alle geluk en succes toewensen op dit mooie avontuur.”

Snap jij de beslissing van Vriends?

  • Ja, begrijplijk dat hij voor een buitenlands avontuur gaat
  • Nee, had beter bij Sparta kunnen blijven
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie