Vriendin Mikky: “Frenkie kon naar Parijs, Manchester en Barcelona”

Foto: Vriendin Mikky: “Frenkie kon naar Parijs, Manchester en Barcelona”

Frenkie de Jong kon naar meerdere absolute topclubs, maar koos uiteindelijk voor FC Barcelona. Dat ging in samenspraak met zijn vriendin, jeugdliefde Mikky Kiemeney.

“Zo’n beslissing maak je samen. Je moet een keuze maken waar je de komende jaren samen gaat leven. Frenkie kon naar Parijs, Manchester en Barcelona. Ik ben in alle drie de steden geweest om te kijken. Het is wel een stap waar je de komende jaren gaat wonen. Parijs klinkt heel mooi en er is een goede verbinding met Nederland door de Thalys, maar om daar te wonen trekt me minder aan. Door Manchester was ik echt positief verrast. Een hele mooie club, je kan er fantastisch mooi wonen en je bent ook in een uurtje in Londen. Met de Engelse taal zou de stap naar het buitenland ook het minst groot zijn”, somt Mikky op in het For Him Magazine.

“We hebben een week de tijd genomen om een keuze te maken. Frenk had die week twee aspirine per dag nodig voor z’n hoofdpijn. Uiteindelijk zijn we met z’n tweetjes aan de keukentafel gaan zitten, hebben een briefje gemaakt met alle voor- en nadelen en zijn we uitgekomen bij Barcelona. Een supermooie stad om te wonen, een droomclub en het avontuur spreekt ons enorm aan.” De Spaanse taal vindt de blondine nog wat lastig. “Twee keer per week komt er een lerares bij ons thuis om Spaanse les te geven. Frenk gaat wel iets harder dan ik.”

“Ik voel die druk ook minder om het te leren. Als hij in de kleedkamer komt dan wil hij wel een woordje Spaans kunnen praten. Over een jaar kan ik het wel. Ik heb zoiets van ik leer het daar wel in de praktijk. Eerste lessen waren nog vrij algemeen, nu richt ze zich ook wat meer op Frenk. Dus nu krijgt hij specifiek les over voetbaltermen, kleedkamertaal en wat je in interviews moet zeggen.” En wat gaat Mikky zelf doen in Barcelona? “Het eerste halfjaar zal ik een soort tourgids worden. Dus zal ik alle familie en vrienden die langskomen opvangen en de stad laten zien. Van de meer ervaren voetbalvrouwen heb ik gehoord dat daar heel veel tijd in gaat zitten. Verder ben ik met veel nieuwe dingen bezig. Als we daar een beetje geacclimatiseerd zijn hoop ik een eigen bedrijfje te lanceren dat ik vanuit Barcelona kan runnen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

love this city. ☀️

Een bericht gedeeld door MIKKY. (@mikkykiemeney) op

Barcelona is de beste keuze voor Frenkies carriere

  • Eens
  • Oneens..
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie