Voorspelling: wat kunnen Nederland en Frankrijk tegen Gibraltar en Ierland?

Foto: Voorspelling: wat kunnen Nederland en Frankrijk tegen Gibraltar en Ierland?

De eerste speelronde van de EK-kwalificatiewedstrijden zit er op voor het Nederlands Elftal. In deze wedstrijd nam Oranje het op tegen Frankrijk. Uiteindelijk verloor Nederland met 4-0 van de Fransen, waardoor we nu laatste staan in Groep B. Over een aantal dagen spelen Nederland en Frankrijk wederom een wedstrijd voor de kwalificatie van het EK in Duitsland. Weten beide landen te winnen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Nederland – Gibraltar en Ierland – Frankrijk.

Nederland – Gibraltar

Het Nederlands Elftal kreeg een stevige draai om de oren van Frankrijk tijdens de eerste wedstrijd in de kwalificatiecyclus voor het EK in 2024. Voor Ronald Koeman, die aan zijn tweede periode als bondscoach is begonnen, was dit geen prettige binnenkomer. Er zijn natuurlijk veel spelers afgehaakt bij Oranje door blessures en een virus, maar zelfs dan is een 4-0 nederlaag iets wat het Nederlands Elftal niet mag gebeuren. Drie van de vier tegendoelpunten kwamen voort uit slechte passes of aannames van Nederlandse spelers, hier wist Frankrijk goed van te profiteren. Een veelzeggende statistiek is dan ook dat Frankrijk slechts 40% balbezit had in deze wedstrijd. De Fransen lieten Nederland het spel maken en hebben gewacht op fouten aan de Nederlandse kant.

Om het allemaal nog wat erger te maken viel Lutsharel Geertruida ook nog eens uit met een blessure waardoor hij er tegen Gibraltar niet bij zal zijn. Denzel Dumfries was geschorst voor deze wedstrijd en zal tegen Gibraltar waarschijnlijk als rechtsachter beginnen. En aan het eind van de wedstrijd mocht Memphis Depay nog een penalty nemen, maar deze penalty werd vrij gemakkelijk gestopt door Mike Maignan. Het enige positieve wat aan deze wedstrijd hangt is dat Daley Blind zijn honderdste interland voor Nederland mocht spelen.

Gibraltar nam het in de eerste wedstrijd op tegen Griekenland. Deze wedstrijd werd met 0-3 verloren door Gibraltar, hierdoor staat de ploeg nu vierde in Groep B. Eigenlijk had Gibraltar geen schijn van kans in deze wedstrijd. Het land heeft één schot op goal afgevuurd en heeft verder constant achter de bal aangelopen. De Grieken wisten in totaal 29 schoten af te vuren in deze wedstrijd. Voor Gibraltar is dit echter de normale gang van zaken. De laatste officiële wedstrijd die het land wist te winnen dateert uit oktober 2020. Toen werd er in de Nations League met 0-1 van Liechtenstein gewonnen.

Julio Ribas is ondertussen al weer vijf jaar de bondscoach van Gibraltar. De 66-jarige Uruguayaan is onder andere trainer van CA Peñarol, SSC Venezia en Oman geweest. Ribas weet ook dat een punt pakken tegen Nederland een ongelooflijk lastige klus gaat worden. Gibraltar zal in ieder geval hopen dat er niet met een monsterscore wordt verloren.

Wedtip Nederland – Gibraltar

Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden van 2021 namen de twee landen het ook tegen elkaar op. Toen wist Nederland met 6-0 en 0-7 van Gibraltar te winnen. Een overwinning als toen kan het huidige Oranje goed gebruiken na de oorwassing tegen Frankrijk. Daarom de tip: wedden op ‘Nederland wint met handicap -5’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.65 bij Unibet.

Nederland wint met handicap -5

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ierland – Frankrijk

Het Ierland van bondscoach Stephen Kenny heeft nog geen wedstrijd hoeven spelen. Omdat er vijf landenteams in Groep B zitten heeft er een land altijd rust. In de eerste speelronde was dit dus Ierland. Ierland werd tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden voor Qatar derde achter Servië en Portugal. Het land wist de Serven en de Portugezen wel een keer op een gelijkspel te houden wat laat zien dat Ierland geen prettige tegenstander is. In de Nations League van 2022 namen de Ieren het onder andere op tegen Oekraïne en Schotland. In deze wedstrijden liet het land zien erg wisselvallig te zijn. Zo werd Schotland thuis met 3-0 verslagen, maar werd er ook met 1-0 van Armenië verloren.

Ierland heeft een jonge talentvolle selectie. Aanvoerder Seamus Coleman is met zijn 34 jaar de veteraan van het elftal. Evan Ferguson van Brighton & Hove Albion is de laatste maanden doorgebroken bij de club. Hij is pas achttien jaar oud, maar laat al mooie dingen zien in de Premier League. Verder kan Kenny gebruik maken van spelers als Gavin Bazunu, Matt Doherty, Nathan Collins en Michael Obafemi.

Frankrijk was in de wedstrijd tegen Nederland superieur. Didier Deschamps heeft eigenlijk al jarenlang dezelfde tactiek, maar het blijft werken. Frankrijk heeft geweldige spelers rondlopen waarmee je het spel goed kan maken, maar Deschamps weet dat het land meer wint als er iets wordt ingezakt. Tegen Nederland stonden Kingsley Coman, Randal Kolo Muani en Kylian Mbappé in de aanval. Frankrijk loert op fouten van de tegenstander en zet dan fanatiek druk met Antoine Griezmann als leider. Op het moment dat de bal wordt afgepakt sprinten Coman, Kolo Muani en Mbappé de diepte in en deze drie zijn zo snel dat ze bijna niet te stoppen zijn. Mbappé was met twee doelpunten de man van de wedstrijd, maar op de achtergrond deed Griezmann fantastisch werk door de Nederlanders op het middenveld telkens voor de voeten te lopen.

Tegen Ierland zal Frankrijk op dezelfde manier aan de wedstrijd beginnen. De Ieren mogen proberen het spel te maken en Frankrijk profiteert van de fouten van de tegenstander. In de laatste weken is er wel het een en ander veranderd bij Frankrijk. Zo zijn sterkhouders Hugo Lloris en Raphaël Varane na het WK gestopt en is het nu tijd voor een nieuwe generatie. Bij Frankrijk komt er daarentegen zo veel nieuw talent door dat de nieuwe generatie er nu al weer staat.

Onze voorspelling

Voor Deschamps is de nul houden de eerste taak van zijn ploeg. Er zijn genoeg aanvallende spelers die de wedstrijd met een individuele actie kunnen beslissen. Dat is dan ook de reden dat Frankrijk vaak vanuit de verdediging speelt. Ierland weet dit ook en zal zich goed hebben voorbereid op de Fransen. De vraag is alleen of je met een goede voorbereiding genoeg is om Mbappé af te kunnen stoppen. Onze voorspelling is ‘Beide teams scoren niet’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.68 bij Circus.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:21
1+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
18+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
58+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
35+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
87+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
61+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
245+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
330+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
156+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
209+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
90+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
26+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
25+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
131+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
204+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
31+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
50+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
53+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
176+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
77+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie