Voorspelling: Spanje groot favoriet in EK-kwalificatieduel met Noorwegen

Foto: Voorspelling: Spanje groot favoriet in EK-kwalificatieduel met Noorwegen

Met een nieuwe bondscoach gaat Spanje weer op zoek naar een revival van de succesjaren tussen 2008 en 2012. De eerste kwalificatiewedstrijd voor het komende Europese kampioenschap levert een thuiswedstrijd op met Noorwegen, dat eindelijk weer eens hoopt deel te nemen aan een eindtoernooi. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Spanje – Noorwegen.

Spanje: teaminfo en vorm

Luis Enrique rekende zich de uitschakeling op het afgelopen WK aan en besloot op te stappen als keuzeheer van de Spaanse nationale ploeg. Zijn opvolger is geen beroemde naam, Luis de la Fuente. Hij speelde vroeger voornamelijk voor Athletic Bilbao en Sevilla en is als coach al lang in dienst van de Spaanse voetbalbond. Na een bondscoachschap van Spanje -19, Spanje-21 en tijdelijk de Olympische ploeg mag hij het nu proberen bij het grote nationale team.

Tijdens het vorige EK haalde Spanje de halve finales, maar het WK werd een teleurstelling, toen verloren werd van Marokko in de achtste finales. Na de eerste twee kwalificatiewedstrijden, tegen Noorwegen en Schotland, staat in de zomer de finaleronde van de Nations League op het programma, waarin tegen Italië geloot werd. Opvallend is dat nu drie keer op rij niet gewonnen is, tegen Duitsland (1-1), Japan (2-1-nederlaag) en Marokko (0-0, verlies na strafschoppen).

Van de WK-selectie zijn nu maar elf spelers over. De la Fuente heeft flink doorgeselecteerd. Zo hopen David García (Osasuna) en Joselu (Espanyol) op hun eerste interland. Unai Simón is geblesseerd, waardoor David Raya hem mogelijk gaat vervangen onder de lat. Het gemis van Pedri op het middenveld zal groot zijn, terwijl ook Gerard Moreno er niet bij is. Er zal veel vertrouwen zijn in Gavi op het middenveld, die met zijn slechts achttien jaar een voortrekkersrol moet gaan vervullen.

Noorwegen wint of speelt gelijk

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Noorwegen: teaminfo en vorm

Voor veel voetbalfans van Noorwegen zullen de herinneringen vooral teruggaan naar 2000, wat het laatste jaar was met een eindtoernooi waarin zijn land meedeed. In dat jaar mochten de Noren voor het eerst en tot nu toe het laatst deelnemen aan het Europees Kampioenschap, in Nederland en België. Sinds 1998 stond er ook geen deelname aan het wereldkampioenschap op het programma. Ståle Solbakken heeft sinds december 2020 de leiding over de nationale ploeg en de pijlen worden gericht op het komende EK.

Vorig jaar was Noorwegen sterk bezig aan het kalenderjaar, met vijf zeges en een gelijkspel in de eerste zes wedstrijden. Daarna werd echter achtereenvolgens verloren van Slovenië (2-1) en Servië (0-2). In november werden twee oefenduels gespeeld, met Ierland (1-2 zege) en Finland (1-1). In vier van de laatste vijf officiële interlands kwamen beide ploegen tot minimaal een goal. Met sterren als Martin Ødegaard en Erling Braut Haaland moet Noorwegen dit jaar weer goede resultaten boeken.

Voor nu is het grootste probleem alleen dat die laatste er niet bij is vanwege een blessure. Zonder hem gaan de blikken vooral richting oud-Eredivisiespelers Alexander Sørloth en Jørgen Strand Larsen, de enige twee spitsen in de selectie. Verder zien we ook bekende namen als oud-Feyenoorders Fredrik André Bjørkan en Fredrik Aursnes en Morten Thorsby, ex-Heerenveen. Fredrik Midtsjø is er niet meer bij, want de oud-AZ’er besloot in november vorig jaar met interlandpensioen te gaan.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

De nationale teams van Spanje en Noorwegen stonden in de historie acht keer tegenover elkaar. Vijf keer waren de Spanjaarden te sterk, eenmaal Noorwegen en twee keer werd het gelijk. Het doelsaldo is met 4-12 ruim in Spaans voordeel. De laatste ontmoetingen waren in het kader van kwalificatie voor het EK 2020, in maart en oktober 2019. In Valencia won het thuisland met 2-1, waarna het in Oslo 1-1 werd.

Wedtip Spanje – Noorwegen

De Spanjaarden hebben een compleet andere ploeg dan die we voorheen gezien hebben, met een waslijst aan niet meer opgeroepen spelers. Ze hebben toch nog wel zeker de betere ploeg van deze twee landen en gezien het gemis van Haaland kan er wel eens gewonnen worden zonder tegengoal. Tip: wedden op ‘Spanje wint en houdt de nul’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.90 bij Bet365.

Spanje wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:26
5+
‘Ian Maatsen-transfer van 40 miljoen’
16:16
35+
‘Ajax-schandaal met eigen spelers’
16:00
80+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
31+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
7+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
184+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
150+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
39+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
28+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
86+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
216+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
296+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
217+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
103+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
388+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
935+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
263+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
434+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
129+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie