Voorspelling Nederland – Engeland: Oranje wint na strafschoppen

Foto: Voorspelling Nederland – Engeland: Oranje wint na strafschoppen

Op woensdagavond is het zover: het Nederlands elftal neemt het in Dortmund op tegen Engeland in de halve finale van het Europees Kampioenschap. Kan Oranje zich voor het eerst sinds 1988 weer plaatsen voor de finale van een EK?

BVB Stadion Dortmund

EURO Final Stage

10 juli 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 juli 2024 23:07.

Bookmakers zien Engeland als favoriet

Volgens de 1×2-odds is de kans op een Engelse overwinning net iets groter dan een Nederlandse. Het is opvallend dat beide landen een vrij hoge quotering hebben gekregen, wat wijst op het feit dat beide landen erg aan elkaar gewaagd zijn. Engeland heeft op papier een sterkere ploeg en wordt daarom beschouwd als favoriet voor deze halve finale. Als we echter naar het spel van beide teams kijken, dan ligt het veel dichter bij elkaar. Nederland had in de kwartfinale moeite met Turkije, terwijl Engeland strafschoppen nodig had tegen Zwitserland. Al heeft Nederland het historische voordeel tegen Engeland: sinds 1996 heeft Oranje niet meer verloren van The Three Lions.

🇳🇱 Vs 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿: Beide teams scoren

De prestaties van beide landen geven genoeg stof tot discussie. Wat opvalt uit de data van vorige duels is dat zowel Engeland als Nederland bijna altijd weet te scoren. Engeland wist alleen tegen Slovenië niet te scoren. Nederland heeft in elke wedstrijd, behalve tegen Frankrijk, het net gevonden. In dat duel werd het enige doelpunt van Oranje afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries.

Beide landen scoren: Ja

Speler om op te letten en wedden: Memphis Depay

Memphis Depay is de aanvalsleider van het Nederlands elftal. De statistieken van de aanvaller zijn indrukwekkend: met 46 doelpunten en 32 assists in 97 interlands heeft hij geweldige cijfers. Toch krijgt Memphis regelmatig kritiek vanwege zijn persoonlijkheid en spel, die niet door iedereen in Nederland worden gewaardeerd. Dit toernooi komt hij nog niet altijd uit de verf, maar hij blijft het proberen. Tegen Engeland zal hij wederom een belangrijke rol spelen, zoals altijd bij Memphis het geval is.

Meer dan 0,5 schoten op doel door Memphis Depay

Voorspelling Nederland – Engeland

De twee landen zijn echt aan elkaar gewaagd. Engeland heeft een ploeg waar het heel lastig is om van te winnen. Nederland heeft echter een prima track record met comebacks, waardoor een gelijkspel en daaropvolgende verlenging niet uitgesloten kan worden. Mocht het tot verlenging komen, dan zijn strafschoppen ook niet ver weg. Met Bart Verbruggen heeft Oranje een uitstekende keeper onder de lat staan. Wij denken dan ook dat Nederland doorgaat na strafschoppen. BetMGM geeft hiervoor een odd van 8.50.

Tip: Lees ook onze diepgaande voorbeschouwing op Nederland – Engeland voor extra informatie in aanloop naar dit EK-duel.

BetMGM
8.50
Nederland wint na strafschoppen

Bookmaker promoties voor Nederland – Engeland

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie