Voorspelling: kan Sparta verrassen tegen FC Twente?

Foto: Voorspelling: kan Sparta verrassen tegen FC Twente?

Er is nog één ticket te verdienen voor een Europese competitie in de Eredivisie. FC Twente en Sparta Rotterdam hebben beide een halve finale van de Europese play-offs gewonnen, waardoor ze nu elkaar gaan treffen. In het begin van dit seizoen speelde Twente een aantal Europese wedstrijden en de club kan zich nu opnieuw plaatsen voor deze duels in de Conference League. Voor Sparta is Europees voetbal een tijd geleden en het zou dan ook de kers op de taart zijn op dit geweldige seizoen. Kan Sparta thuis stunten tegen De Tukkers? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Sparta – FC Twente.

Sparta: teaminfo en vorm

Vorig seizoen pakte Sparta slechts 35 punten in de Eredivisie en eindigde de club op de veertiende plaats. Dit seizoen verbaasd de selectie vriend en vijand door 59 punten te pakken en zesde te worden in de competitie. Door deze zesde plek heeft de ploeg van trainer Maurice Steijn zich geplaatst voor de play-offs voor het laatste Europese ticket. Na twee zenuwslopende wedstrijden tegen FC Utrecht staat de het team nu in de finale, maar dat ging niet vanzelf.

In de eerste wedstrijd kwam Sparta voor rust op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Vito van Crooij en Tobias Lauritsen. Uiteindelijk wist Tasos Douvikas nog de 1-2 te maken, maar Utrecht had in totaal veel meer kansen in deze wedstrijd. Door de uitstekende prestaties van Nick Olij speelde Sparta niet gelijk, maar wonnen ze met 1-2. De selectie van Steijn leek in het tweede duel lang op weg naar de finale, maar Nick Viergever gooide roet in het eten met een doelpunt in de tachtigste minuut. Dankzij de treffer van Viergever moest er worden verlengd en uiteindelijk moesten er zelfs strafschoppen worden genomen. Nick Olij blonk wederom uit en pakte twee penalty’s, waardoor Sparta zich heeft geplaatst voor de finale.

Bij Sparta wordt al een tijd lang gezongen dat Olij thuishoort in Oranje. De keeper heeft het nog niet geschopt tot het Nederlands Elftal, maar hij is de afgelopen maanden wel ongelofelijk goed in vorm. In de wedstrijden tegen Utrecht was hij dus bepalend en ook tegen Twente zal Olij uit moeten blinken wil Sparta wat kunnen. Een andere uitblinker aan de kant van Sparta is Vito van Crooij. De aanvaller was belangrijk tegen Utrecht met een treffer en een assist. In totaal heeft Van Crooij al dertien keer gescoord dit seizoen en gaf hij ook al twaalf assists.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Twente: teaminfo en vorm

Ron Jans vertrekt aan het einde van het huidige seizoen bij Twente, maar hij zal de club erg graag willen helpen en laten plaatsen voor de voorronde van de Conference League. Met een vijfde plaats heeft Twente een goed seizoen achter de rug. Op een gegeven moment leek het team zelfs mee te doen om de eerste vier plekken, maar na een mindere reeks moest Twente afhaken in deze strijd. In de halve finale van de Europese play-offs namen De Tukkers het op tegen Heerenveen.

Vooral de eerste ontmoeting tussen Twente en Heerenveen was spannend. Beide clubs leken zenuwachtig aan de wedstrijd te zijn begonnen en misten veel kansen. Uiteindelijk stond het 1-1 in de rust na doelpunten van Thom Haye en Václav Černý. Keeper Lars Unnerstall zag er niet geweldig uit bij de treffer van Haye, maar dat maakte uiteindelijk niet veel uit. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Twente nog een doelpunt. Na geklungel achterin bij Heerenveen viel de bal goed voor Manfred Ugalde en die schoot simpel raak door de benen van Andries Noppert.

Tijdens de tweede wedstrijd was Heerenveen het kwijt tegen Twente. In de rust had het team van Jans al een voorsprong van drie doelpunten. Door twee assists van Černý wisten Joshua Brenet en Michel Vlap al te scoren en Robin Pröpper schoot ook een bal binnen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 4-0 overwinning voor Twente nadat Virgil Misidjan in de tweede helft nog eens wist te scoren. Černý is niet alleen in de laatste twee wedstrijden een uitblinker, maar hij is al het hele seizoen geweldig in vorm. In 39 wedstrijden voor Twente is hij direct betrokken geweest bij 28 doelpunten.

Václav Černý scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vorige ontmoetingen

Dit seizoen hebben de twee het natuurlijk al twee keer tegen elkaar opgenomen. Beide wedstrijden zijn toen in een gelijkspel geëindigd. In Rotterdam werd het 1-1 en in Enschede eindigde de wedstrijd zelfs in een 3-3. Shurandy Sambo scoorde toen in de negentigste minuut en kreeg daarna zijn tweede gele kaart voor provocerend juichen. Sparta en Twente zijn dus enorm aan elkaar gewaagd dit seizoen.

Wedtip Sparta – FC Twente

Sparta is natuurlijk de underdog in deze wedstrijd. Twente heeft een groter stadion, een hoger budget en kwalitatief betere spelers. Dit zijn echter geen zaken waardoor de spelers van Sparta zich af laten schrikken. Het team speelt compact en creëert tegen elke tegenstander een aantal kansen. Uiteindelijk zal deze uitslag in de handen liggen van Nick Olij. Tegen Utrecht was hij meerdere keren belangrijk en heeft hij Sparta in de race gehouden. Of hij dat tegen Twente wederom kan doen is afwachten. Tip: wedden op ‘FC Twente wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.95 bij Unibet.

FC Twente wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:41
539+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
13:19
26+
Wilfred Genee ‘cancelt’ Vandaag Inside-gast
12:48
290+
‘Excelsior zwaar benadeeld tegen Ajax’
12:10
233+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
12:00
46+
Waarom Mikautadze bij Ajax nooit gaat slagen
11:46
126+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
182+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
205+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
220+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
109+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
118+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
168+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
182+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
240+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
268+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
541+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2560+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
840+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
206+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie