Voorspelling: Kan Juventus zich nog plaatsen voor de Champions League?

Foto: Voorspelling: Kan Juventus zich nog plaatsen voor de Champions League?

Afgelopen week kreeg Juventus tien punten in mindering in de Italiaanse voetbalcompetitie. De club uit Turijn leek zich te gaan plaatsen voor de Champions League, maar dat gaat nu een lastige opgave worden. Wil Juventus nog naar het Miljardenbal dan zal er in ieder geval van AC Milan moeten worden gewonnen. I Rossoneri staan nu vierde in de Serie A en hebben zich bij een overwinning op Juventus bijna zeker geplaatst voor de Champions League. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Juventus – AC Milan.

Juventus: teaminfo en vorm

De ploeg van Massimilano Allegri is bezig aan een vreemd seizoen. Juventus begon slecht aan het seizoen, waardoor de titel al snel uit zicht was voor het team uit Turijn. Na de winterstop kreeg Allegri zijn ploeg aan de praat en wist Juventus veel punten te pakken. Doordat de Italiaanse topclub eerder dit seizoen vijftien punten in mindering had gekregen leek een Europees ticket uit het zicht. Juventus won in hoger beroep en kreeg de vijftien punten weer terug van de Serie A. De voetbalcompetitie ging tegen dit vonnis in, waardoor Juventus nu niet vijftien maar tien punten aftrek heeft gekregen.

Door deze minpunten is de club van de tweede naar de zevende plaats in de Serie A gezakt. Toch heeft De Oude Dame nog kans op Champions League-voetbal volgend seizoen. De achterstand op de nummer vier bedraagt momenteel vijf punten. Bij twee overwinningen en een beetje geluk, zou Juventus dus zomaar nog vierde kunnen worden. Het voordeel van de ploeg is dat tegenstander AC Milan nu vierde staat, waardoor de Juventus bij een overwinning een grote slag slaat.

De vorm in de laatste weken was uitstekend bij Juventus, maar in de vorige speelronde ging het opeens fout. Tegen laagvlieger Empoli werd er uit het niets met 4-1 verloren. Na 47 minuten stond de ploeg al met 3-0 achter en was de wedstrijd verloren. Deze nederlaag kan Juventus duur komen te staan aan het eind van het seizoen als de Europese tickets worden verdeeld.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AC Milan: teaminfo en vorm

Na de winterstop zette de ploeg van Stefano Pioli een mooie reeks neer, waardoor AC Milan naar de derde plaats van de Serie A was geklommen. Begin mei, rondom de halve finale van de Champions League, zakte de ploeg echter enorm weg. Milan belandde even op de vijfde stek en verloor kansloos van rivaal Internazionale in de Champions League.

De laatste weken lijkt het echter weer wat beter te gaan bij I Rossoneri. Twee van de laatste drie wedstrijden werden gewonnen en in deze duels werden Lazio (2-0) en Sampdoria (5-1) verslagen. Olivier Giroud was met een hattrick de grote man tegen Sampdoria, terwijl Rafael Leão met een doelpunt en twee assists ook belangrijk was.

AC Milan leunt enorm op de kwaliteiten van Rafael Leão. De Portugese buitenspeler is de ster van het team en kan met zijn onvoorspelbaarheid elke wedstrijd beslissen. Door deze kwaliteiten krijgt hij eigenlijk altijd dubbele dekking, hierdoor profiteren zijn teamgenoten ook van hem in de wedstrijden dat het er bij Leão zelf niet uitkomt. In de duels dat de jonge buitenspeler niet mee kan doen verliest AC Milan dan ook vaak. Zonder de grootste dreiging van het team durven de tegenstanders hoger druk te zetten aangezien er nu niemand is waar ze verdedigend echt bang voor zijn. Met dertien doelpunten en tien assists in de Serie A is hij de MVP van Milan.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vorige ontmoetingen

Terugkijkend naar de laatste ontmoetingen tussen Juventus en AC Milan valt het op dat De Oude Dame weinig wint. Milan wist eerder dit seizoen nog met 2-0 te winnen van Juventus door treffers van Fikayo Tomori en Brahim Díaz. Het is ondertussen dan ook alweer vijf onderlinge wedstrijden geleden dat Juventus wist te winnen van Milan.

Wedtip Juventus – AC Milan

Met het oog op de Champions League-tickets voor volgend seizoen is dit een belangrijke wedstrijd. Juventus kan blijven dromen van het Miljardenbal bij een overwinning, terwijl Milan zo goed als zeker is van een ticket bij winst. Verder lijkt Milan de laatste wedstrijden positief af te kunnen sluiten terwijl Juventus net een pijnlijke nederlaag heeft geleden. Tip: wedden op ‘AC Milan wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.10 bij bet365.

AC Milan wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
61+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
19+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
58+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
573+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
344+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
369+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
358+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
39+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
123+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
434+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
650+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
274+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
641+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
408+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1524+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie