Voorspelling: het is bekerzaterdag, spektakel gegarandeerd in Engeland én Duitsland

Foto: Voorspelling: het is bekerzaterdag, spektakel gegarandeerd in Engeland én Duitsland

De meeste competities zijn al tot een einde gekomen en de beslissingen zijn geweest, zoals in Engeland en Duitsland. In deze twee landen moet nog wel even bepaald worden wie er met de beker vandoor gaat. Het is bekerzaterdag! In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Manchester City – Manchester United en RB Leipzig – Eintracht Frankfurt.

Manchester City Manchester United

In Engeland maakt men zich op voor de 142e (!) finale van de FA Cup en die fungeert ook nog even als strijd tussen twee stadsgenoten. Dit is de eerste keer dat deze twee clubs tegenover elkaar staan in de bekerfinale. Voor Manchester City is dit niet de belangrijkste finale die nog voor de boeg ligt, want later deze maand is Internazionale de tegenstander in de eindstrijd om de Champions League. Daarnaast is de Premier League al binnen.

Voor coach Pep Guardiola en zijn mannen kan het seizoen dus nog een extra gouden randje krijgen, met nog twee extra prijzen. Dit zou de zevende bekerwinst in de clubgeschiedenis kunnen worden. Guardiola weet nog niet zeker of Manuel Akanji, Rúben Dias, Kevin De Bruyne en Jack Grealish fit genoeg zijn voor de finale. Nathan Aké lijkt weer speelklaar. Onder de lat moet hij kiezen tussen vaste doelman Ederson en Stefan Ortega, die tot nu toe alles in de FA Cup speelde.

Ook Manchester United wist dit seizoen al een prijs binnen te hengelen, al zal men daarop niet zo trots zijn als de stadsgenoten zijn met de landstitel. De EFL Cup winnen was een mooie opsteker voor coach Erik ten Hag, maar ook niet meer dan dat. Een overwinning in deze burenruzie zou zorgen voor een unicum; nog nooit wist Manchester United beide nationale bekers te winnen in één seizoen. En het voorkomen van een treble van City is een mooie bijkomstigheid.

De laatste overwinning in de FA Cup was in 2016, toen Crystal Palace in de verlenging verslagen werd. United is nu de underdog, zeker omdat drie van de laatste vier derby’s verloren werden, met een doelsaldo van zes voor en veertien tegen. Ten Hag mist Anthony Martial, die met zijn hamstringblessure naast Lisandro Martínez, Marcel Sabitzer en Donny van de Beek komt te zitten. De kans dat Antony weer tijdig fit geraakt is volgens Ten Hag aanwezig, maar hij start waarschijnlijk niet direct in de basisopstelling.

Wedtip Manchester City – Manchester United

Beide teams willen hun prijzenkast over het seizoen 2022/23 uitbreiden in deze bekerfinale. Manchester City zit met het hoofd wellicht al bij de Champions League, maar dit is de ideale kans voor een goede voorbereiding op dat duel. Individueel heeft City de overhand. Daarom de tip: wedden op ‘Manchester City wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.58 bij Circus.

Manchester City wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

RB Leipzig – Eintracht Frankfurt

De prijzenkast van RB Leipzig bestaat voornamelijk uit een mooie laag stof, maar daartussen kan men vol trots kijken naar de beker die vorig seizoen gewonnen werd. Nu is er de kans om die prijs voor de tweede maal op rij te winnen. Het vertrouwen zal toch groot genoeg zijn bij de mannen van coach Marco Rose, want het lukte hen om zeven van de laatste acht wedstrijden in de Bundesliga winnend af te sluiten. Zodoende zal Leipzig voor de vijfde keer op rij deelnemen aan de Champions League.

En dan kroonde Christopher Nkunku zich ook nog eens tot gedeeld topscorer van de Bundesliga. Hij speelt in deze bekerfinale zijn laatste wedstrijd, voor hij zijn koffers pakt en naar Chelsea vertrekt voor de komende jaargang. Hij zal niet André Silva naast zich zien aangezien die geblesseerd is. Janis Blaswich zal waarschiijnlijk onder de lat nog de geblesseerde Péter Gulácsi vervangen. De schorsing van Joško Gvardiol is ook een tegenvaller voor Rose.

Eintracht Frankfurt komt bij een bekerwinst op zes gewonnen DFB-Pokals en daarmee zou het naast Werder Bremen op de tweede plek van die ranglijst komen, natuurlijk achter Bayern München. Na de Europa League vorig seizoen kan Oliver Glasner voor de tweede jaargang op rij een prijs pakken als coach van Frankfurt. De vorm was lang weg bij Eintracht, dat in een reeks van twaalf wedstrijden slechts één keer won.

Daarna ging het wel iets beter, want van de laatste vijf wedstrijden werden er drie winnend afgesloten. In uitduels (zoals deze finale) werd maar één keer gewonnen sinds 13 november vorig jaar, in dertien duels. Daichi Kamada en Sebastian Rode vechten om een plekje naast Djibril Sow. Sowieso moet Glasner het doen zonder Hrvoje Smolčić en Lucas Alario, die allebei met een knieblessure langs de kant moeten toekijken. Voorin ligt de hoop vooral bij Randal Kolo Muani.

Wedtip RB Leipzig – Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt is al lange tijd niet enorm sterk bezig en vooral in wedstrijden buiten het eigen stadion niet. Voeg daaraan toe dat Leipzig erop gebrand zal zijn een tweede hoofdprijs te pakken en de favoriet is bekend. Onze voorspelling is daarom ‘RB Leipzig wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.76 bij Circus.

RB Leipzig wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie