Voorbeschouwing: wie plaatst zich voor de halve finale van de play-offs?

Foto: Voorbeschouwing: wie plaatst zich voor de halve finale van de play-offs?

De Eredivisie is nog niet afgelopen, maar door de clubs uit de Keuken Kampioen divisie wordt al gestreden om promotie. Zes ploegen uit de Eerste Divisie hebben al een wedstrijd achter de rug in de play-offs voor de Eredivisie. FC Eindhoven, NAC Breda en VVV-Venlo hebben een prettige uitgangspositie, maar er is nog niet één team zeker van de volgende ronde van de play-offs. Welke drie voetbalclubs mogen na de tweede ontmoeting nog hopen op de Eredivisie? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Almere City – FC Eindhoven, Willem II – VVV-Venlo en MVV – NAC Breda.

Almere City – FC Eindhoven

Almere City speelt pas sinds 2006 in de Eerste Divisie van Nederland. Vorig seizoen eindigde de club nog op een teleurstellende veertiende plaats. Een jaar later ziet alles er anders uit bij het team. Heracles en PEC Zwolle waren een klasse apart in de Keuken Kampioen Divisie, maar Almere City werd knap derde. Hierdoor wisten de spelers onder leiding van Alex Pastoor zich te plaatsen voor de play-offs. Pastoor is natuurlijk een trainer met Eredivisie-ervaring en laat dit seizoen zien dat hij als trainer zeker kwaliteiten bezit.

Bij de club lopen niet veel spelers rond met Eredivisie-ervaring. De bekendste speler van Almere is Anthony Limbombe. Hij speelde een aantal jaar bij NEC en vertrok toen naar België. De buitenspeler is erg belangrijk voor Almere dit seizoen. Limbombe wist zes keer te scoren en gaf zeven assists. Alleen centrumspits Jeredy Hilterman is bij meer doelpunten betrokken dit seizoen voor Almere.

Het FC Eindhoven van trainer Rob Penders begon fantastisch aan het seizoen. Na acht wedstrijden was Eindhoven zelfs even de koploper van de Eerste Divisie. Uiteindelijk kon de club deze vorm niet vasthouden, waardoor de titel al snel uit zicht was. Toch bleef Eindhoven uitstekend presteren en is de ploeg uiteindelijk achtste in de competitie geworden. Sinds 1978 komt FC Eindhoven vast uit in de Eerste Divisie en het zou dan ook een wonder zijn als de club zou promoveren.

De eerste stap van dit wonder is al gezet door de spelers van Penders. In de thuiswedstrijd tegen Almere won Eindhoven met 1-0. Dyon Dorenbosch was de gelukkige en kopte de bal goed binnen. Tijdens de tweede ontmoeting heeft Eindhoven het voordeel dat ze niets moeten. Gelijkspel is ook genoeg voor de club, waardoor ze waarschijnlijk hopen te profiteren van de ruimtes die Almere achterin openlaat. Met Younness Mokhtar, Naoufal Bannis en Charles-Andreas Brym heeft Eindhoven een aantal bekende namen rondlopen in de selectie.

Wedtip Almere City – FC Eindhoven

De winnaar van dit duel plaatst zich voor de halve finale van de play-offs en treft dan de winnaar van de wedstrijd tussen VVV en Willem II. Almere City is duidelijk de favoriet, volgens de bookmakers, maar maar moet nog flink aan de bak. FC Eindhoven krijgt de laatste tijd weinig doelpunten tegen en zal er alles aan doen om niet te verliezen. Tip: wedden op ‘Minder dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.97 bij Unibet.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Willem II – VVV-Venlo

Na acht jaar Eredivisie-voetbal degradeerde Willem II vorig seizoen uit de hoogste competitie van Nederland. Nu heeft de club uit Tilburg kans om na één seizoen weer terug te keren in de Eredivisie. Dan moet er nog wel het een en ander gebeuren voor de het team van trainer Reinier Robbemond. Mochten de Tilburgers deze ontmoeting weten te winnen dan moet er nog tweemaal een tweeluik worden gewonnen.

Willem II begon de eerste ontmoeting tegen VVV geweldig. Na 36 minuten stond de club met 0-2 voor door twee doelpunten van Jizz Hornkamp, hierdoor leek het niet meer fout te kunnen gaan voor het team. Krap tien minuten later stond het echter alweer 2-2. In de laatste vijf minuten voor de rust kwam VVV langszij door twee treffers van Sven Braken, uiteindelijk maakte Nick Venema er nog 3-2 van, waardoor Willem II moet winnen in deze wedstrijd.

VVV speelt ondertussen alweer twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie, maar heeft nu een kans om terug naar de Eredivisie te keren. De club werd zevende in de competitie en plaatste zich daardoor voor de nacompetitie. Met Rick Kruys (38) heeft VVV een vrij jonge trainer. Voordat Kruys de leiding kreeg bij de ploeg uit Venlo was hij een aantal jaar assistent bij FC Utrecht. Bij zijn eerste baan op eigen benen gaat het tot op het heden dus uitstekend.

Na een slecht begin heeft VVV-Venlo het uiteindelijk omgedraaid in de thuiswedstrijd, waardoor de club nu een prettige uitgangspositie heeft. Er hoeft niet te worden gewonnen, een gelijkspel is ook genoeg voor de spelers. De ploeg uit Limburg heeft een erg jonge selectie, er zijn slechts vijf spelers ouder dan 25. Na de vier jeugdploegen in de KKD heeft alleen MVV een jongere selectie.

Onze voorspelling

Willem II is volgens de bookmaker zeker de favoriet, maar kijkende naar het resultaat van afgelopen wedstrijd is dit wellicht niet terecht. VVV moet niet worden onderschat en weet wat ze te doen staat. Er moet niet worden verloren en dan heeft de club zich geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs. Daarom de voorspelling: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 5.00 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

MVV – NAC Breda

Sinds 2001 komt MVV uit in de Eerste Divisie van Nederland. Dit seizoen presteert de ploeg van trainer Maurice Verberne uitstekend. Een vijfde plaats is een nette notering voor het team uit Maastricht. Na de jaarwisseling stond MVV nog in de top drie van de Keuken Kampioen Divisie, maar na een slechte periode in februari en maart zakte de ploeg terug naar de achtste plaats. Het seizoen werd daarna sterk afgesloten, waardoor de ploeg vijfde wist te worden.

Bij MVV is Ruben van Bommel met vijftien doelpunten de topscorer van de ploeg. Van Bommel is echter niet de MVP van Maastricht. Spits Koen Kostons heeft ‘slechts’ negen doelpunten gemaakt, maar gaf daarnaast nog wel twintig assists. Het duo Kostons en Van Bommel zorgt wel voor veel treffers. De eerste ontmoeting tegen NAC Breda ging wel verloren voor MVV. Vlak voor rust gaf de ploeg een strafschop weg die werd benut door de Brabantse ploeg.

Het NAC van Peter Hyballa werd zesde in de Keuken Kampioen Divisie en eindige uiteindelijk met evenveel punten als tegenstander MVV. Ondertussen komt NAC alweer vier jaar uit in de KKD en de ploeg wil graag weer eens promoveren. Met drie top vijf-noteringen in de laatste vier jaar presteert de club constant, maar in de play-offs worden telkens niet gewonnen. Hyballa kan gebruik maken van drie makkelijk scorende aanvallers in zijn ploeg.

Odysseus Valenas, die ook de penalty benutte in de gewonnen thuiswedstrijd, heeft al vijftien doelpunten gemaakt dit seizoen. Daarachter volgen Jort van der Sande en Elías Már Ómarsson met dertien en negen treffers. Verder is Van der Sande ook goed geweest voor tien assists, net als rechtsachter Boyd Lucassen. De eerste ontmoeting eindigde in een 1-0 overwinning voor NAC, maar beide ploegen zijn doorgaans erg aanvallend ingesteld en scoren gemakkelijk.

Wedtip MVV – NAC Breda

De winnaar van dit duel neemt het op tegen FC Emmen in de halve finale van de play-offs. Doordat de eerste wedstrijd in een 1-0 overwinning eindigde kan er nog veel gebeuren in het aankomende duel. MVV en NAC zijn beide makkelijk scorende teams die daarnaast ook veel doelpunten incasseren. Daarom de tip: wedden op ‘Beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.57 bij Circus.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:50
1+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
65+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
65+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
28+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
11+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
101+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
74+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
78+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
49+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
19+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
16:10
181+
‘Van Praag redt eigen hachje met terugkeer Kroes’
15:51
1799+
‘Transferverrassing Berghuis en Bergwijn’
15:26
498+
Ajax verrast met Alex Kroes-wending
15:24
199+
‘Eredivisie-transfer Osame Sahraoui’
15:16
1730+
‘Hakim Ziyech terug naar Eredivisie’
15:00
541+
‘Buitenlander opvolger Slot bij Feyenoord’
14:47
806+
Vuurwerk bij Ajax: bom ontploft
14:09
718+
‘Opvallende nieuwe trainer Feyenoord’
14:03
24+
Xavi draait 180 graden en blijft tóch bij Barça
13:41
722+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie