EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Voorbeschouwing Spanje – Duitsland: Twee beste ploegen van het EK treffen elkaar

Foto: Voorbeschouwing Spanje – Duitsland: Twee beste ploegen van het EK treffen elkaar

Op vrijdagavond begint het spektakel van de kwartfinales van het EK in Duitsland. In een absolute topwedstrijd neemt het gastland het op tegen het sterke Spanje. Beide landen behoren tot de favorieten voor de eindoverwinning van dit toernooi. Hoewel Duitsland en Spanje wellicht de beste voetballende ploegen van dit toernooi zijn, kan er maar één doorgaan naar de halve finale. Hieronder volgt de voorbeschouwing.

🇪🇸 Spanje: teaminfo en vorm

Spanje begon dit toernooi als een outsider. Landen als Frankrijk, Engeland, Duitsland en Portugal kregen meer kansen toegedicht op de titel. Sinds het einde van de groepsfase en na de achtste finale is deze perceptie echter veranderd. Spanje speelt uitstekend voetbal en maakt grote indruk tijdens het toernooi. Waar de Spanjaarden altijd al bekend stonden om verzorgd combinatiespel, combineren zij dit nu ook met bij vlagen zeer direct spel, wat hen erg onvoorspelbaar maakt.

De twee uitblinkers aan Spaanse zijde zijn te vinden op de flanken. Nico Williams (21 jaar) en Lamine Yamal (16 jaar) maken echt indruk dit toernooi. Beide spelers voegen diepte toe aan het spel van Spanje. Wanneer zij de bal hebben, schieten ze pijlsnel naar voren en passeren moeiteloos een tegenstander. Het gevaar van Spanje komt dit toernooi echt vanaf de flanken.

Spanje won overtuigend Groep B. Het land behaalde de volle negen punten en werd groepswinnaar. Dit klinkt gemakkelijker dan het was. Met Italië, Kroatië en Albanië als groepsgenoten is het een indrukwekkende prestatie om de maximale punten te pakken. Zeker wanneer het spelbeeld tegen de Italianen en Kroaten wordt meegewogen. In de achtste finale werd Georgië vervolgens van de mat gespeeld. Hoewel de doelpunten even op zich lieten wachten, werd er uiteindelijk met 4-1 gewonnen. Het elftal was erg dominant, zoals blijkt uit het 75% balbezit.

Blessures en schorsingen

De Spaanse bondscoach hoeft zich geen zorgen te maken over schorsingen. De gehele Spaanse selectie is beschikbaar voor de wedstrijd tegen Duitsland.

🇩🇪 Duitsland: teaminfo en vorm

Het is inmiddels duidelijk dat Spanje dit toernooi grote indruk heeft gemaakt, maar de Duitsers doen daar zeker niet voor onder. Het gastland begon het toernooi fantastisch met een overtuigende 5-1 overwinning tegen Schotland. Vervolgens werd Hongarije met 2-0 verslagen, daarna eindigde het duel tegen Zwitserland in een gelijkspel. In de achtste finale werd Denemarken met 2-0 aan de kant gezet.

De kracht van Duitsland is moeilijk uit te leggen. Aanvallend gezien beschikt het team over toppers zoals Kai Havertz, Florian Wirtz en Jamal Musiala, die elk moment een wedstrijd kunnen beslissen. Toch lijkt de ware kracht van het team achterin te liggen. Het fundament van het elftal is solide. Toni Kroos fungeert als de dirigent van dit team en bepaalt het tempo van de Duitsers gedurende de hele wedstrijd. Iedereen reageert en luistert naar hem.

Wat de Duitse voorhoede interessant maakt, is het feit dat de spelers niet gebonden lijken aan een vaste positie. Havertz begint vaak als spits, maar kan net zo goed op de plek van Musiala opduiken en vice versa. Deze vloeiende positiewisselingen maakt het team moeilijk te verdedigen.

Blessures en schorsingen

Net als aan de Spaanse zijde hoeft bondscoach Julian Nagelsmann zich geen zorgen te maken over schorsingen. De belangrijkste beslissing die hij moet nemen is of hij achterin voor Nico Schlotterbeck of Jonathan Tah kiest.

Onderlinge ontmoetingen

Drie van de laatste vier duels tussen deze twee landen eindigden in een 1-1 gelijkspel. Een opmerkelijke uitzondering was een zwarte dag voor het Duitse voetbal in november 2020, toen Duitsland in de Nations League met 6-0 verloor van Spanje. De laatste keer dat Duitsland überhaupt van Spanje wist te winnen, was in 2014.

Verwachte opstellingen Spanje – Duitsland

Conclusie

Alles rondom deze wedstrijd wijst op een topwedstrijd. Duitsland en Spanje zijn de twee best voetballende ploegen van dit toernooi en treffen elkaar nu. Dit belooft een prachtige wedstrijd te worden waarin de details beslissend zullen zijn.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Spanje – Duitsland.

Wie wint dit topduel?

  • Spanje
  • Gelijkspel
  • Duitsland
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie