Voorbeschouwing: Oranje mag tegen Frankrijk direct aan de bak in de kwalificatie

Foto: Voorbeschouwing: Oranje mag tegen Frankrijk direct aan de bak in de kwalificatie

Ronald Koeman is terug en hij mag direct aan de bak. Oranje begint de kwalificatiereeks voor het EK 2024 uit bij Frankrijk, wat waarschijnlijk de zwaarste wedstrijd van de gehele voorrondes zal worden. Hoe gaat het Nederlands elftal onder zijn leiding voor de dag komen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Frankrijk – Nederland.

Frankrijk: teaminfo en vorm

Het is lichtelijk crisis bij de Franse nationale ploeg. Door het interlandpensioen van Hugo Lloris, Raphaël Varane en Karim Benzema moeten drie belangrijke krachten vervangen worden. De eerste beslissing van bondscoach Didier Deschamps was om de aanvoerdersband van Lloris door te geven aan Kylian Mbappé, wat dan weer voor een boze Antoine Griezmann heeft gezorgd. Hij was voorheen reserve-captain en hoopte op een vaste toewijzing.

De wonden moeten sowieso gelikt worden, want het afgelopen WK had voor Frankrijk als ultiem doel om voor de tweede maal op rij de beste van de wereld te worden. Maar dit lukte niet. Ondanks een hattrick van Mbappé was Argentinië na strafschoppen te sterk. Voor het aankomende EK is het doel dan ook gemakkelijke te formuleren: kwalificeren en een favorietenrol vervullen. Dan kan lastig worden, want voor het WK werd thuis nog verloren van Denemarken (1-2) en Kroatië (0-1).

William Saliba en Wesley Fofana moesten geblesseerd afzeggen, terwijl sinds het WK naast de gestopte spelers ook Lucas Hernandez, Presnel Kimpembe en Christopher Nkunku zijn weggevallen. Zodoende is er plek voor nieuwe namen. Brice Samba, Jean-Clair Todibo en Khéphren Thuram kunnen hun debuut gaan maken. Onder de lat zal Mike Maignan waarschijnlijk de nieuwe eerste doelman worden. Verder ligt de ervaring vooral voorin, met Griezmann, Mbappé en routinier Olivier Giroud.

Kylian Mbappé scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Nederland: teaminfo en vorm

Louis van Gaal nam na het WK voor de derde maal afscheid als bondscoach en als vervanger werd Ronald Koeman voor de tweede keer aangesteld. De vorige keer maakte hij zijn klus niet af, maar trok hij naar FC Barcelona. Nu zit Koeman er waarschijnlijk voor de langere termijn. Hij mag meteen aan de bak, want dit kalenderjaar staat naast de start van de EK-kwalificatie ook de finaleronde van de Nations League op het programma.

In zijn eerste periode als bondscoach had Koeman de leiding in twintig wedstrijden, die elf zeges en vijf gelijke spelen opleverden. Er werden mooie resulaten geboekt tegen toplanden, zoals zeges tegen Portugal (3-0), Duitsland (3-0), Frankrijk (2-0), Engeland (3-1) en opnieuw Duitsland (2-4). Van deze overwinningen werd er wel maar eentje in een uitwedstrijd geboekt; Oranje was onder Koeman vooral thuis erg sterk.

Andries Noppert, Justin Bijlow, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Steven Bergwijn zijn allemaal geblesseerd en kunnen niet meespelen. Jasper Cillessen zal waarschijnlijk de plek onder de lat innemen, terwijl Jurriën Timber en Lutsharel Geertruida strijden om de plek van de geschorste Denzel Dumfries rechtsachter. Op het middenveld hoopt Mats Wieffer op een controlerende rol, terwijl voor Xavi Simons sowieso een plek gezocht gaat worden in de opstelling.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

De nationale teams van Frankrijk en Nederland stonden in de historie achtentwintig keer tegenover elkaar. Dertien keer waren de Fransen te sterk, elfmaal Oranje en vier keer werd het gelijk. Het doelsaldo is met 47-56 in Nederlands voordeel. De laatste ontmoetingen waren in het kader van de Nations League 2018/19, in september en november 2018. In Saint-Denis werd het 2-1, waarna Nederland in Rotterdam met 2-0 won.

Wedtip Frankrijk – Nederland

Met Koeman weer voor de groep hoopt het Nederlands elftal terug te keren naar de keren dat goed gespeeld werd tegen toplanden. Maar er moet gepuzzeld worden in de opstelling. Frankrijk heeft op papier de sterkere selectie en kan daarvan gebruik gaan maken. Tip: wedden op ‘Frankrijk wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.90 bij Unibet.

Frankrijk wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie