Voorbeschouwing: Manchester City favoriet in kraker tegen Real Madrid

Foto: Voorbeschouwing: Manchester City favoriet in kraker tegen Real Madrid

De halve finales van de Champions League staan voor de deur. Zo krijgt Real Madrid in Bernabéu bezoek van Manchester City. De eerste ontmoeting van deze kraker kan grote gevolgen hebben voor de wedstrijd in Manchester. Verrassenderwijs is niet Real Madrid, maar City de favoriet in Bernabéu. Beide ploegen lijken helemaal klaar te zijn voor deze belangrijke ontmoeting. Wie deelt de eerste tik uit in deze topwedstrijd? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Real Madrid – Manchester City.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Afgelopen weekend wist de Koninklijke de derde prijs van dit seizoen te winnen. Eerder dit seizoen werden de Europese Super Cup en het WK voor clubteams namelijk al gewonnen door Real Madrid en afgelopen weekend kwam daar ook de Spaanse beker bij. In de finale van de Cope del Rey tegen Osasuna werd met 2-1 gewonnen. Real begon deze wedstrijd fantastisch aangezien Rodrygo in de tweede minuut al wist te scoren. Osasuna gaf niet op en wist na rust nog langszij te komen door een mooi afstandsschot van Lucas Torró. Los Blancos waren logischerwijs de sterkere ploeg en bleven aanzetten, waardoor Rodrygo uiteindelijk ook de 2-1 binnen wist te werken. Naast Rodrygo was Vinícius Júnior met een geweldige assist bij de 1-0 ook belangrijk voor Real Madrid. Deze twee Brazilianen hebben de wedstrijd uiteindelijk voor Real Madrid beslist.

De Spaanse beker werd dus gewonnen door Real Madrid, maar ondertussen gaat het een stuk minder goed in de competitie. In La Liga won de ploeg slechts vier van de laatste acht wedstrijden. Zo verloor Real onder andere van Real Sociedad (2-0) en FC Girona (4-2). Tijdens deze nederlagen begon Real echter niet met de beste elf aan de wedstrijd. Zo deden er in de bekerfinale tegen Osasuna vijf andere spelers mee vergeleken met de verloren wedstrijd tegen Sociedad. Op de momenten dat Carlo Ancelotti wel met zijn beste elf begint wint de ploeg eigenlijk altijd. De selectie lijkt daarentegen niet breed genoeg te zijn om meerdere sterren tegelijkertijd rust te kunnen geven.

Tegen Manchester City zullen de sterren dan ook geen rust krijgen en op één positie na lijkt Ancelotti met zijn beste elf te gaan beginnen. Vorige week raakte Luka Modrić geblesseerd en tegen Osasuna kon hij de laatste tien minuten weer meedoen. Toch blijft is het momenteel nog onzeker of hij tegen City alweer negentig minuten kan spelen. In topwedstrijden is Ancelotti vaak met Federico Valverde als hangende rechtsbuiten begonnen, maar als Modric niet mee kan doen zal de Uruguayaan waarschijnlijk op zijn positie spelen. Daardoor zal Rodrygo dan als rechtsbuiten mogen beginnen.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester City: teaminfo en vorm

De ploeg van Pep Guardiola begon met een aantal mindere uitslagen aan het begin van het seizoen, maar sinds de winterstop lijkt er niemand op te kunnen tegen Manchester City. The Citizens verloren voor het laatst een wedstrijd op 5 februari. Daarna werd er nog drie keer gelijkgespeeld, maar de overige wedstrijden in de afgelopen maanden werden allemaal gewonnen. Door de komst van Erling Haaland moest Guardiola zijn tactiek iets aanpassen en voor de winterstop zaten er nog een aantal kinderziektes in die tactiek. De kleine problemen zijn er nu uit en City lijkt sindsdien echt onklopbaar.

Afgelopen speelronde in de Premier League won City met 2-1 van Leeds United. Deze keer was het niet Haaland, maar Ilkay Gündogan die voor de doelpunten van City zorgde. Door deze overwinning staat City nu eerste in de Premier League. De voorsprong op Arsenal is nu vier punten, City heeft alles nog in eigen hand en als de komende vier wedstrijden worden gewonnen is de ploeg van Guardiola weer kampioen van Engeland.

In de kwartfinale van het Miljardenbal won City over twee wedstrijden met 4-1 van Bayern München. Vooral de eerste wedstrijd, die City met 3-0 wist te winnen, was spectaculair. In dit duel lag het tempo extreem hoog en had City, vrij opvallend, eens niet meer balbezit dan de tegenstander. Door goed om te gaan met de countermogelijkheden, en te profiteren van de fouten van de verdedigers van Bayern, wist City hier een grote stap richting de halve finale van de Champions League te zetten.

City heeft momenteel het geluk dat de gehele selectie fit is én in vorm lijkt te zijn. Het wordt daarom ook interessant om te zien met welke tactiek Guardiola is gekomen om Real uit te schakelen. Met Vinícius Júnior kan Real namelijk gebruik maken van een van de beste dribbelaars van de wereld en hij moet op een manier worden uitgeschakeld. Daarnaast krijgt Real weinig doelpunten tegen en moet City dus opzoek naar een manier om te kunnen scoren tegen Thibaut Courtois.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

De twee clubs hebben elkaar al vaker getroffen in de knock-out fase van de Champions League. Vorig seizoen was dit tweeluik een van de spannendste wedstrijden van het Europese toernooi. De eerste wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning voor Manchester City. Doordat City in de tweede wedstrijd snel op een 0-1 voorsprong kwam leek Real uitgeschakeld te zijn. In de 90e en 91e minuut van de wedstrijd scoorde Rodrygo echter nog twee keer voor Real Madrid waardoor er uit het niets nog een verlenging aan te pas moest komen. In de eerste helft van die verlenging kreeg Real snel een penalty en Karim Benzema wist deze kans te benutten, waardoor de club uit Madrid uiteindelijk met 6-5 wist te winnen over twee wedstrijden.

Wedtip Real Madrid – Manchester City

Vorig seizoen werden de fans in dit tweeluik getrakteerd op twee geweldige wedstrijden. De kans dat zoiets nog eens gebeurd is natuurlijk klein, maar de mogelijkheid is er wel. City steekt in een geweldige vorm en scoort erg gemakkelijk, Real is echter altijd goed op de momenten dat het moet. Daarnaast heeft bijna iedereen in de selectie van Real Madrid de Champions League al eens gewonnen, waardoor ze minder gespannen aan de wedstrijd zullen beginnen vergeleken met City. De twee ploegen lijken elkaar goed in evenwicht te houden. Tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.80 bij Circus.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie