Voorbeschouwing: gaat Manchester City ook huishouden in de FA Cup?

Foto: Voorbeschouwing: gaat Manchester City ook huishouden in de FA Cup?

Dit weekend worden de kwartfinales van de Engelse FA Cup gespeeld. Manchester City krijgt bezoek van het Burnley van City-icoon Vincent Kompany. Burnley wil het sprookje in de beker verlengen terwijl City op papier door moet gaan naar de halve finale. Welke ploeg weet te winnen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Manchester City – Burnley.

Manchester City: teaminfo en vorm

De ploeg uit Manchester heeft een druk programma. Zo nam de club het midweeks in de Champions League op tegen RB Leipzig. Erling Haaland was weer fenomenaal en wist vijf keer te scoren in deze wedstrijd. Uiteindelijk eindigde het duel in een 7-0 overwinning voor City. Haaland heeft dit seizoen geweldige statistieken als het gaat om doelpuntenaantallen. Toch scoorde de Noor de laatste weken iets minder frequent dan voor het WK in Qatar. Deze vijf doelpunten zullen hem en de ploeg veel vertrouwen geven richting de beslissende fase van het seizoen.

City heeft een lastig programma gehad in de drie voorafgaande bekerwedstrijden. Zo nam de ploeg het al op tegen Chelsea (4-0), Arsenal (1-0) en Bristol City (0-3). Deze duels werden natuurlijk allemaal gewonnen door de Citizens. De grootste vraag rondom dit duel is met welke elf spelers trainer Pep Guardiola gaat beginnen tegen Burnley. Deze tegenstander komt momenteel uit in de Championship, City zou deze wedstrijd dan ook moeten winnen. Met het oog op belangrijke duels in de Premier League en in Europa kan het goed zijn dat bepaalde spelers rust krijgen. In het duel tegen Bristol City, dat ook in de Championship uitkomt, kregen Haaland, Jack Grealish, Ilkay Gündogan en Rodri allemaal rust.

Met de vorm van Manchester City zit het de laatste weken wel goed. De laatste vijf duels werden allemaal gewonnen door de club. In deze wedstrijden scoorde City zeventien doelpunten en hoefde de ploeg slechts één tegendoelpunt te incasseren. De sterke defensieve cijfers van City onderschrijven dat de club het uitstekend doet.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Burnley: teaminfo en vorm

Vincent Kompany heeft van Burnley een machine gemaakt. De club begon matig aan het seizoen, maar van de laatste 33 competitiewedstrijden verloor Burnley er slechts één. Daardoor staat de ploeg nu dertien punten los in de Championship. Burnley degradeerde vorig seizoen naar de Championship, maar het gaat de club dus lukken om binnen een jaar weer terug te keren naar de Premier League. Dit is een mooie prestatie van Kompany en de club. Er werden namelijk achttien nieuwe spelers aangetrokken door de ploeg en om daar een goed team van te vormen is lastig.

Vergeleken met Manchester City had Burnley een makkelijkere route naar de kwartfinale van de FA Cup. De Clarets namen het op tegen Bournemouth, Ipswich en Fleetwood. Uiteindelijk wist Burnley deze ploegen te verslaan, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Zo eindigde de eerste wedstrijd tegen Ipswich in een gelijkspel, waardoor er een tweede wedstrijd moest worden gespeeld die Burnley wist te winnen. Tegen Fleetwood ontsnapte Burnley aan een tweede wedstrijd doordat Connor Roberts in de negentigste minuut de 1-0 binnenschoot.

Meer dan 3.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Het verleden van deze ontmoeting spreekt duidelijk in het voordeel van Manchester City. De laatste tien wedstrijden tegen elkaar werden allemaal gewonnen door de Citizens. Burnley wist voor het laatst in 2015 te winnen van City. De ploeg won toen met 1-0 van Manchester City en trainer Kompany stond toen nog op het veld namens de Citizens.

Wedtip Manchester City – Burnley

Manchester City hoort deze wedstrijd natuurlijk te winnen. De afgelopen jaren wist de ploeg telkens te winnen van Burnley. Toentertijd had de club wel een andere trainer en speelstijl, dus wellicht gaat het nu anders voor Burnley. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk aangezien City in een supervorm lijkt te verkeren. Zelfs als er een aantal basisspelers rust zouden krijgen zal City hier moeten winnen. Tip: wedden op ‘Manchester City scoort in beide helften’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.67 bij BetCity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:00
2+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
51+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1289+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
262+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
457+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
274+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
73+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
73+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
90+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
31+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
121+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
66+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
28+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
91+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
407+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
103+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
53+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
136+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
441+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
54+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie