EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Voorbeschouwing Engeland – Slowakije: Geeft Engeland nu wel thuis?

Foto: Voorbeschouwing Engeland – Slowakije: Geeft Engeland nu wel thuis?

De toekomstige winnaar van dit Europees kampioenschap heeft nog vier wedstrijden te spelen. Kanshebber Engeland moet het in de achtste finale opnemen tegen Slowakije. Net als Nederland bevindt Engeland zich aan de ‘makkelijke’ kant van het schema, maar het heeft nog niet overtuigend gespeeld. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op het duel tussen Engeland en Slowakije.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Engeland: teaminfo en vorm

Voorafgaand aan het EK in Duitsland werd de Engelse selectie gezien als favoriet, volgens de databureaus. Volgens Transfermarkt is de selectie van Gareth Southgate zelfs meer dan 1 miljard euro waard. Toch is dit nog niet terug te zien in de prestaties of het spel van Engeland. In Groep C eindigden The Three Lions weliswaar als eerste, maar overtuigend was het niet. Het toernooi begon uitstekend met een vroege kopgoal van Jude Bellingham tegen Servië, maar daarna ging het moeizamer. Engeland zakte in en sleepte met moeite een 0-1 overwinning uit het vuur.

Tegen Denemarken had Engeland het niet per se zwaar, maar veel kansen creëerde het team ook niet. Dit duel eindigde in een gelijkspel, wat tegen een stug Denemarken geen schande is. Tegen Slovenië zat het Engeland opnieuw niet mee en werd er doelpuntloos gelijkgespeeld. Dankzij dit gelijkspel en de resultaten in de andere groepswedstrijd pakte Engeland de eerste plek.

Door deze eerste plek zit Engeland nu aan de gunstige kant van het schema. Hoewel het altijd onduidelijk is welke kant van het schema ‘beter’ is, lijkt Engeland de zwaarste tegenstanders tot en met de finale te ontlopen. Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk zitten bijvoorbeeld aan de andere kant. Mocht Engeland winnen van Slowakije, dan speelt het tegen de winnaar van Zwitserland – Italië, en daarna mogelijk tegen Nederland.

Er is veel kritiek op bondscoach Southgate. Ondanks de vele geweldige spelers op het veld, komt het team er samen niet uit. Het feit dat Phil Foden vaker terug heeft gespeeld naar zijn eigen keeper dan naar Harry Kane zegt veel. Cole Palmer, de smaakmaker bij Chelsea dit seizoen met 22 goals en 11 assists, speelde bijvoorbeeld pas 19 minuten dit toernooi. Dat hij zolang op de bank bleef zitten terwijl het team een gelijke stand had, viel slecht bij de Engelse fans.

Blessures en schorsingen

Southgate hoeft zich geen zorgen te maken over schorsingen tijdens deze wedstrijd. Alle spelers zijn beschikbaar. Al moeten Conor Gallagher, Phil Foden, Kieran Trippier en Marc Guéhi oppassen voor een schorsing.

🇸🇰 Slowakije: teaminfo en vorm

Slowakije heeft een prima groepsfase van het EK achter de rug. De eerste wedstrijd werd verrassend met 0-1 gewonnen van België. Hierdoor waren de Slowaken al dicht bij de volgende ronde. In het tweede duel verloren de spelers met 1-2 van Oekraïne, waardoor iedereen in Groep E na twee duels op drie punten stond. De laatste groepswedstrijd tegen Roemenië eindigde in 1-1. Slowakije eindigde daarmee op vier punten, net als Roemenië, België en Oekraïne. Oekraïne moest het toernooi verlaten ondanks zijn vier punten.

Slowakije werd derde in Groep E en is nu de tegenstander van Engeland. Tegen België lieten de spelers zien dat ze serieus te nemen te zijn. Hoewel weinig mensen een overwinning van Slowakije verwachten, kan een stunt niet uitgesloten worden. Met Martin Dúbravka heeft Slowakije een zeer betrouwbare doelman. Als hij lang de nul kan houden, kan Engeland in paniek raken, wat Slowakije hoopt om te kunnen zetten in doelpunten uit de counters.

Blessures en schorsingen

Bij Slowakije is niemand geschorst. Ivan Schranz en Ondrej Duda moeten wel oppassen voor een schorsing.

Onderlinge ontmoetingen

De laatste keer dat de teams elkaar ontmoetten was tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden richting het kampioenschap in Rusland. Engeland won toen beide duels, al waren de 0-1 en 2-1 overwinningen niet overtuigend. In zes ontmoetingen won Engeland vijf keer. Tijdens het EK in 2016, in Frankrijk, kwam Slowakije het dichtst bij de zege met een doelpuntloos gelijkspel.

Verwachte opstellingen Engeland – Slowakije

Conclusie

Engeland moet deze wedstrijd als favoriet kunnen winnen. Een nederlaag tegen Slowakije mag niet gebeuren. Hoewel de prestaties tot nu toe niet overtuigend waren, staat Engeland in de achtste finale. Er hoeft niet mooi gespeeld te worden om verder te komen, wat Engeland tot nu toe heeft laten zien. Een stunt van Slowakije lijkt al met al onwaarschijnlijk.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Engeland – Slowakije.

Wie plaatst zich voor de kwartfinale?

  • Engeland natuurlijk
  • Gelijkspel
  • Slowakije verrast
19+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie