EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Voorbeschouwing Duitsland – Denemarken: Wie zet er een stap naar de kwartfinale?

Foto: Voorbeschouwing Duitsland – Denemarken: Wie zet er een stap naar de kwartfinale?

Nu de groepsfase van het Europees kampioenschap is afgelopen, begint dit weekend de knock-outfase. Gastland Duitsland neemt het in de achtste finale op tegen Denemarken. De Duitsers maakten in de eerste drie duels meer indruk dan de Denen. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op de wedstrijd Duitsland – Denemarken.

🇩🇪 Duitsland: teaminfo en vorm

Duitsland kende een voortvarende start van het Europees kampioenschap op eigen bodem. In de openingswedstrijd werd Schotland met 5-1 verslagen. Voorafgaand aan het toernooi was er in Duitsland niet geweldig veel aandacht voor het evenement, maar deze eclatante overwinning tegen de Schotten zorgde voor een grote stijging in de interesse. In de tweede wedstrijd werd Hongarije met 2-0 verslagen. Hoewel deze overwinning moeizamer tot stand kwam, behaalde Duitsland toch een duidelijke zege. Door deze overwinning was Duitsland al zeker van een plek in de achtste finale.

In het laatste groepsduel speelde Duitsland tegen Zwitserland. Deze wedstrijd verliep minder soepel voor de Duitsers. Dan Ndoye bracht Zwitserland op een 1-0 voorsprong en Duitsland leek even tweede te worden in Groep A. Met nog een kwartier te spelen kwam Niclas Füllkrug het veld in en in de 90+2e minuut zorgde hij als een echte pinchhitter voor de gelijkmaker, waardoor Duitsland toch nog als eerste eindigde in de groep. De uitslag tegen Zwitserland is enigszins misleidend. Duitsland creëerde diverse goede kansen en het is opvallend dat het team slechts één keer wist te scoren.

Met Denemarken heeft Duitsland een taaie tegenstander. Hoewel een overwinning tegen Denemarken nog allerminst zeker is, wordt er al voorzichtig gekeken naar de rest van het schema. De winnaar van dit duel speelt tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Spanje en Georgië. Daarna zal, naar verwachting, Portugal of Frankrijk de tegenstander zijn in de halve finale.

Blessures en schorsingen

Julian Nagelsmann, de bondscoach van Die Mannschaft, moet het tegen Denemarken in ieder geval stellen zonder Jonathan Tah. De centrale verdediger van Bayer Leverkusen pakte twee gele kaarten dit toernooi en moet daarom deze wedstrijd missen. Nico Schlotterbeck wordt naar verwachting de vervanger van Tah in de Duitse verdediging.

🇩🇰 Denemarken: teaminfo en vorm

Denemarken heeft tot dusver weinig indruk gemaakt tijdens dit toernooi en is daarmee een beetje een grijze muis. Met drie gelijke spelen is het verrassend dat het land nog tweede werd in Groep C. Engeland eindigde als eerste met vijf punten, terwijl Slovenië met drie punten de derde plaats bezette. Het toernooi van de Denen begon met een tegenslag: na een doelpunt van Christian Eriksen tegen Slovenië, werd er toch nog gelijkgespeeld. Slovenië werd vooraf gezien als de zwakste ploeg in deze groep. Er moest dus eigenlijk worden gewonnen.

Na het gelijkspel tegen Slovenië pakte Denemarken knap een punt tegen Engeland. Vooraf werd de Engelse selectie als favoriet beschouwd, maar Denemarken hield stand en speelde met 1-1 gelijk. In de laatste wedstrijd tegen Servië mocht Denemarken in ieder geval niet verliezen. Geheel in lijn met de eerdere duels eindigde ook deze wedstrijd in een gelijkspel, ditmaal doelpuntloos.

Ondanks de teleurstellende resultaten, kan gesteld worden dat het team van Kasper Hjulmand goed in elkaar zit. Denemarken krijgt weinig kansen tegen en speelt zorgvuldig aan de bal. Het probleem is echter dat er nauwelijks wordt gescoord. Rasmus Højlund, een spits die de bal in het net zou moeten kunnen krijgen, heeft tijdens dit toernooi nog niet weten te scoren.

Blessures en schorsingen

Net als bij Duitsland is er ook aan Deense kant een speler geschorst voor dit duel. Morten Hjulmand, die scoorde tegen Engeland, heeft twee gele kaarten ontvangen. De defensieve middenvelder van Sporting wordt waarschijnlijk vervangen door Thomas Delaney of Christian Nørgaard.

Onderlinge ontmoetingen

Duitsland en Denemarken spelen niet vaak tegen elkaar. In 2017 en 2021 troffen de landen elkaar in vriendschappelijke wedstrijden, beide eindigend in een 1-1 gelijkspel. In 2012 stonden de teams tegenover elkaar tijdens het EK, waarbij Duitsland met 1-2 won. Manuel Neuer en Thomas Müller stonden toen al in de basis, net als Simon Kjær aan Deense kant.

Verwachte opstellingen Duitsland – Denemarken

Conclusie

Duitsland is de favoriet voor dit duel, maar Denemarken is een taaie tegenstander die niet zomaar wordt verslagen. Het wordt interessant om te zien of Denemarken nu wel de kansen weet te benutten, of dat Duitsland sterk blijft verdedigen en de overwinning naar zich toetrekt. Voor het gastland is verliezen eigenlijk geen optie.

Voorspel jouw winnaar in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor Duitsland – Denemarken.

Wie gaat er winnen?

  • Duitsland
  • Gelijkspel
  • Denemarken
13+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie