Voorbeschouwing: Borussia Dortmund op jacht naar koppositie tegen Eintracht Frankfurt

Foto: Voorbeschouwing: Borussia Dortmund op jacht naar koppositie tegen Eintracht Frankfurt

De titelstrijd in de Bundesliga is onverminderd spannend. Dat is ook niet zo gek, want de topclubs schutterden de laatste weken en lieten hun kansen op die eerste plek liggen. Gaat Dortmund nu een slag slaan? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt.

Borussia Dortmund: teaminfo en vorm

Elk seizoen staat voor Borussia Dortmund in het teken van de jacht op Bayern München en op eremetaal. En dit seizoen is er wellicht de grootste kans in jaren. De aartsrivaal uit Zuid-Duitsland is niet goed bezig en Edin Terzic en zijn spelers ruiken het bloed van de recordkampioen. En het wordt ook een keer tijd in het Westfalenstadion, want sinds de dubbel in 2012 werd alleen nog maar de DFB-Pokal in 2017 en 2021 gewonnen en de supercup in 2013, 2014 en 2019.

Afgelopen weekend kon Dortmund de koppositie overnemen nadat Bayern München met 1-1 gelijkspeelde tegen Hoffenheim. En ondanks een 2-0-voorsprong en later een 3-2-voorsprong werd in de slotfase nog met 3-3 gelijkgespeeld tegen VfB Stuttgart. Tegen Frankfurt moet het dan ook een stuk beter. Sowieso is de nummer twee van de Bundesliga niet echt in vorm, met slechts één zege in de laatste vier officiële duels.

Terzic heeft een enorm probleem centraal achterin, waar Mats Hummels, Niklas Süle en Nico Schlotterbeck allemaal niet geheel fit zijn. Die eerste twee kunnen mogelijk toch starten. Daarnaast zijn ook Thomas Meunier, Mateu Morey en Julian Duranville er niet bij, waar Donyell Malen zeer waarschijnlijk weer aan de zijde van spits Sébastien Haller mag starten.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eintracht Frankfurt: teaminfo en vorm

Over clubs gesproken die niet in vorm zijn; daaronder valt Eintracht Frankfurt ook zeker. Alleen Hertha BSC en Werder Bremen pakten in de laatste zes speelrondes van de Bundesliga minder punten dan de regerend winnaar van de Europa League. De zevende plek in de tussenstand, met negen punten achterstand op nummer vier RB Leipzig, geven ook weinig vertrouwen in plaatsing voor de Champions League.

Hoe veel minder was het de laatste tijd gegaan zonder Randal Kolo Muani? Want de Franse aanvaller was in de laatste vier duels goed voor vier doelpunten. In eigen huis redde hij met zijn treffer een punt tegen Borussia Mönchengladbach: 1-1. De DFB-Pokal is een snelle manier voor succes voor Frankfurt, maar in de competitie zal toch ook een sprongetje gemaakt moeten worden op de ranglijst.

Met Kristijan Jakić, Philipp Max, Hrvoje Smolčić, Almamy Touré en Jesper Lindstrøm missen er vijf spelers aan de kant van Eintracht, maar coach Oliver Glasner hoopt wel weer te kunnen beschikken over de van een spierblessure herstelde Evan N’Dicka. Mario Götze keert terug van een schorsing en kan weer in de rug van Kolo Muani gaan acteren.

Randal Kolo Muani scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de thuisploeg een groot voordeel heeft, met vier overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 16-8 dan ook ruim in het voordeel van Dortmund. Dit seizoen werd in Frankfurt al tegen elkaar gespeeld. Voor rust kwam de thuisploeg nog langszij, maar Borussia Dortmund won in de tweede helft alsnog met 1-2.

Wedtip Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt

Beide teams moeten een betere vorm zien te vinden, willen ze hun doelstellingen voor het slot van dit seizoen nog halen. Dan komt het neer op een duel als dit om die vorm te gaan krijgen. Het thuisvoordeel kan wel eens de doorslag geven. Tip: wedden op ‘Borussia Dortmund wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.65 bij Unibet.

Borussia Dortmund wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:15
2+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
70+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
122+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
35+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
249+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
66+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
64+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
322+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
147+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
152+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
456+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
48+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
87+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
31+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
102+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
96+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
49+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
187+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
38+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
147+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie