Voetbalwereld in shock: 26-jarige Sarkic, uitblinker tegen België, overleden

Foto: Voetbalwereld in shock: 26-jarige Sarkic, uitblinker tegen België, overleden

Een grote schok in de voetbalwereld: Matija Sarkic is overleden. De 26-jarige doelverdediger van Millwall FC en Montenegro overleed tien dagen na de oefeninterland tegen België.

Sarkic plotseling overleden

Sarkic raakte naar verluidt onwel in zijn appartement in Budva. Volgens The Mirror besloten zijn vrienden direct alle hulpdiensten in te schakelen, maar het was te laat om het overlijden van de doelman te voorkomen. Het betekent logischerwijs een grote schok in de voetballerij.

Hij stond onlangs als doelman nog in het basisteam van Montenegro, toen zijn land uitkwam tegen België. Sarkic was in die wedstrijd de grote uitblinker en hield zijn land op de been. Niet alleen zijn land is erg geschrokken van het nieuws, ook zijn club Millwall FC reageert aangeslagen.

Het heeft via de officiële kanalen een statement naar buiten gebracht: “De club is compleet aangeslagen te melden dat Sarkic overleden is op 26-jarige leeftijd. Iedereen bij Millwall wil z’n steun betuigen aan de familie en vrienden van Matija in deze moeilijke periode.”

Ruim verleden in Engeland

Na jarenlang in de jeugdafdeling van RSC Anderlecht te hebben gezeten, vertrok Sarkic naar Engeland. Daar speelde hij voor een hoop clubs, waaronder Aston Villa, Wolverhampton, Birmingham City en Stoke City. Een jaar geleden vertrok hij naar Millwall, wat zijn laatste werkgever zou zijn.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie