Vitesse stelt Cocu aan als nieuwe hoofdtrainer

Foto: Vitesse stelt Cocu aan als nieuwe hoofdtrainer

Oefenmeester Phillip Cocu keert terug naar de Eredivisie. De voormalige hoofdcoach van PSV gaat namelijk per direct aan de slag in de GelreDome bij Vitesse, melden de Arnhemmers op maandagavond via de officiële kanalen.

Vitesse schrijft op de clubsite: “Vitesse kan met trots bekendmaken dat Phillip Cocu als nieuwe hoofdtrainer is aangesteld. De 51-jarige Eindhovenaar, die als speler al vijf seizoenen in Arnhem actief was, heeft een contract getekend tot medio 2024. Cocu is de opvolger van Thomas Letsch, die afgelopen week naar VfL Bochum 1848 vertrok.”

De kersverse Vitesse-trainer reageert: “Vitesse is een warme club met sportieve ambities, waar ik als speler prachtige herinneringen heb liggen. Om hier nu als trainer terug te keren, vervult mij uiteraard met trots. Het is voor mij de juiste club op het juiste moment. Natuurlijk komt de club uit een uitdagende situatie en een lastige competitiestart, maar ik geloof in de kwaliteit van de spelers en kijk ernaar uit om met het team en de staf aan de slag te gaan.”

Technisch directeur Benjamin Schmedes is verheugd, maar vooral trots: “De prettige gesprekken met Phillip hebben bevestigd dat hij uitstekend in het beoogde profiel past. Hij kent de club en de competitie goed, beschikt over veel nationale en internationale ervaring, straalt rust uit en was ook nog direct beschikbaar. Bovenal is hij de juiste persoon om onze speelstijl verder te ontwikkelen. Phillip staat voor een focus op balbezit, met een drang naar voren en een bepaalde intensiteit, maar dat wel met een stabiele basis en een pragmatische benadering. Wij zijn ervan overtuigd dat Phillip de weg omhoog kan vinden met onze ploeg. We heten hem van harte welkom.”

TIP: Verdien 4.65 keer je inleg als Vitesse van FC Twente wint (in De Grolsch Veste)!

Toffe stap?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie