Vitesse reageert op ophef over proflicentie

Foto: Vitesse reageert op ophef over proflicentie

Meerdere media meldden donderdag dat de proflicentie van Vitesse in gevaar is. Dit vanwege een langlopend conflict over het huurcontract van stadion GelreDome. De Arnhemse club reageerde met een statement over de ophef.

“Vitesse is op de hoogte van de regelgeving en het feit dat betaald voetbalclubs, conform de licentie-eisen van de KNVB, voor 1 maart dienen aan te geven in welk stadion zij het volgende seizoen zullen voetballen. Onze situatie is uiteraard ook bekend bij de voetbalbond”, begint Vitesse op de eigen clubwebsite.

“Zoals bekend is in september 2018 het huidige (onder)huurcontract van GelreDome opgezegd, waardoor de overeenkomst per 1 oktober 2023 zal aflopen. Tegelijkertijd heeft Vitesse aangegeven om met ingang van die datum terug te vallen op haar eeuwigdurend speelrecht. Ten grondslag aan de opzegging lagen de in de ogen van Vitesse onredelijke huurvoorwaarden – momenteel bedraagt de huur ruim 2,15 miljoen euro per jaar, terwijl de huurovereenkomst Vitesse zeer beperkte exploitatiemogelijkheden biedt – en de structurele impact hiervan op de financiële huishouding van Vitesse”, vervolgde de huidige nummer veertien van de Eredivisie.

“Zonder opzegging zou de overeenkomst met niet-marktconforme voorwaarden stilzwijgend met maar liefst twintig jaar verlengd worden, tot 1 oktober 2043 (en daarmee ook niet meer gelijk lopen met de hoofdhuurovereenkomst). Op zoek naar een oplossing met de stadioneigenaar en de (aan Vitesse) verhurende partij hebben wij ons vanaf het eerste moment constructief opgesteld. Vooralsnog helaas zonder redelijke huurafspraken en zonder succes. Ook in de afgelopen maanden zijn we hard blijven werken om overeenstemming te bereiken over een oplossing. Dat is helaas (nog) niet gelukt, maar ook nog lopende. 

Kort geding

Voor de langere termijn loopt er reeds een procedure over het eeuwigdurend speelrecht, waarbij voortzetten van het spelen in GelreDome de inzet is. Daarop vooruitlopend wordt er een kort geding aangespannen om tijdens deze procedure – en dus ook na 30 september 2023 – in GelreDome te kunnen blijven voetballen. Vitesse vertrouwt op een positieve afloop”, besloot men het statement.

Philips Stadion

Eredivisie

21 januari 2023

20:00

PSV Eindhoven
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 19:58.

Loopt dit goed af voor Vitesse?

  • Jawel hoor
  • Ik vrees van niet
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie