Virgil van Dijk laat opvallend geluid horen

Foto: Virgil van Dijk laat opvallend geluid horen

Door het wereldkampioenschap in Qatar is het voor veel voetballers een lang en zwaar seizoen, maar voor Virgil van Dijk al helemaal. In de eerste seizoenshelft speelde hij al 2070 minuten, bij Liverpool én het Nederlands elftal. Gaat hij wel fit naar het WK?

“Het zijn zware maanden geweest, nu focussen we op het WK”, zegt de centrumverdediger tegen Viaplay. “Ik ben wedstrijdfit. Ik heb veel gespeeld, ja, maar ik wil altijd spelen. Tegen Napoli had ik verwacht dat ik wellicht rust zou krijgen, maar de trainer vond het belangrijk dat ik bleef spelen. We hebben nu negen dagen tot de wedstrijd tegen Senegal. Dat is genoeg tijd om tot rust te komen en tactisch voor te bereiden met Oranje.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

En als je dan in een bepaalde situatie komt waarbij je geblesseerd kunt raken… Vlak voor het WK… “Ik wil niet in zo’n situatie komen, maar als het moet… Duels horen ook bij voetbal. Ik speel gewoon mijn wedstrijd. Ik wil alles geven. Als je ook maar enige twijfel hebt, kan het juist misgaan.”

Southampton-thuis

Op Anfield Road won Liverpool vandaag met 3-1 van Southampton: “Southampton was een uitstekende tegenstander om tegen te blijven voetballen, snel van kant te wisselen en ze kapot te spelen. Maar we zijn ook gretig. Als we de bal winnen, willen we meteen weer gaan. Dat blijft er ook wel in. Dat is onze speelstijl ook wel, maar misschien hadden we het vandaag iets beter kunnen doen om onszelf een beetje te sparen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 december 2022 09:02.

Verwacht jij een fitte Van Dijk?

  • Ik wel
  • Ik eigenlijk niet
986+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie